Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΥΧΗΡΙΩΤΩΝ!!!

Εφ. Μπιρλίκ   30-11-2010

Τελικά ο δρόμος από την Μακάζα προς την Κομοτηνή φαίνεται πως έχει βρει την διαδρομή του. Ο δρόμος  αρχικά είχε σχεδιαστεί να περάσει από Πάνδροσο και Καρυδιά Οι Έλληνες όμως που ζούνε στα δύο αυτά χωριά έγκαιρα ξεχύθηκαν στους δρόμους, κρέμασαν μαύρες σημαίες στους κήπους των σπιτιών τους, έφτασαν μέχρι τη πόρτα τότε του Στυλιανίδη, πήγα στον νομάρχη Γιαννακίδη, ταρακούνησαν την Αθήνα και τελικά πέτυχαν να αλλάξει η διαδρομή του δρόμου. Έτσι προεκλογικά οι επιτελείς της ΝΔ με επικεφαλής τον Στυλιανίδη πήραν το δρόμο από τα χωράφια και τις βίλλες των Ελλήνων και τον έριξαν εκεί που γίνονται τώρα οι εργασίες, δηλαδή όπως πάντα στα χωράφια των Τούρκων που δεν βγάζουν φωνή. Ε όπως και να έχει ο κύριος Μεχμέτ δεν βγάζει φωνή, ενώ ο Γιαννάκης δεν κατάπιε την υπόθεση και βγήκε κερδισμένος. Περιμένετε και θα δείτε, πάλι εμείς θα βγούμε χαμένοι. Εμείς ως εφημερίδα Μπιρλίκ θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε για αυτό το θέμα. Οι πονηροί πασοκτζήδες δεν ανακοίνωσαν τίποτε πριν τις εκλογές για να μην υπάρξει απώλεια ψήφων. Μόλις πέρασαν οι εκλογές ο δρόμος ήρθε στην επικαιρότητα. Η πρόεδρος του συνδυασμού ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨ Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς πήγαν στο χωριό και μίλησαν για την κατάσταση με τους χωρικούς. Δεν έχει μείνει χρόνος και φαίνεται πως το γεγονός θα πέσει πάνω στους κατοίκους του Τυχηρού. Τι λένε λοιπόν οι πολιτικοί της μειονότητας για αυτό ; Ο Γραμματέας μας ο Γιαννακίδης τι λέει ; Ο βουλευτές τι λένε ; Το χωριό αυτό υπάγεται στον νέο δήμαρχο Πετρίδη, αυτός και οι σύμβουλοι του τι πιστεύουνε ; Άντε καλή ευκολία.     
ΤΟ ΤΥΧΗΡΟ ΔΙΑΙΡΕΙΤΑΙ

Όσον αφορά το πέρασμα της διαδρομής του δρόμου φαίνεται το εξής, φαίνονται να προχωράνε οι μετρήσεις στα  ΒΔ του Τυχηρού δίπλα ακριβώς από το βουνό και το νεκροταφείο του Τυχηρού, και στην συνέχεια προς τα νότια. Αυτό σημαίνει ότι, αρχής γενομένης από τα ΒΔ του Τυχηρού, ένα μεγάλο μέρος των εκτάσεων που ανήκουν σε Τούρκους θα απαλλοτριωθούνε. Έτσι με ένα έξυπνο χτύπημα θα αποτελειωθεί η γεωργική ζωή των Τούρκων που άλλωστε κατέχουν μικρό αριθμό εκτάσεων. Διότι αν προσέξουμε το είδος του δρόμου, το πλάτος του θα είναι περίπου 30 μέτρα και ίσως περισσότερο.   

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΒΙΛΛΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΧΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ

Επιθυμώ να τονίσω κάτι σε αυτό το ευαίσθητο θέμα. Οι ομογενείς μας που κατοικούνε στο Τυχηρό και στον Κάλχα πρέπει να προσέξουν το εξής. Όπως οι κάτοικοι της Πανδρόσου και της Καρυδιάς ξεσηκώθηκαν και πήγαν στην πόρτα του βουλευτή, του νομάρχη και του υπουργού, πρέπει πλέον και αυτοί να σπάσουν τη σιωπή τους και να χτυπήσουν τις ίδιες πόρτες διεκδικώντας τα δικαιώματα τους. Με τις ψήφους τους επέλεξαν βουλευτή, αντιδήμαρχο, σύμβουλο, νομάρχη και αντινομάρχη. Να μην ξεχάσουν όμως αυτό, αν τα χωράφια απαλλοτριωθούνε, τα χώματα τους χάνονται από τα χέρια τους για πάντα. Μπορεί να αποζημιωθούνε και να μπούνε στις τσέπες τους λίγα χρήματα, αλλά να μην ξεχνάνε πως αυτό είναι μια φορά και  σε μετρητά.

 Η απέναντι πλευρά των Ελλήνων, μη μπορώντας να αντέξει τον θόρυβο από τα TIR που θα περνούσαν από τον δρόμο, άλλαξε την διαδρομή του δρόμου. Τώρα που χάνονται τα χώματα σου, εσύ τι θα κάνεις ; Εν συντομία ας πούμε το εξής, φαίνεται πως πάλι θα δούμε την κυριαρχία της νοοτροπίας πως ¨Αντί να χαθούνε οι βίλλες των Ελλήνων, πάλι θα χαθούνε τα χώματα των Τούρκων¨. Από εμάς η προειδοποίηση και το γράψιμο , από εκεί και πέρα, το τι θα κάνετε το ξέρει η καλή σας η καρδιά.  


Σχόλιο : Το πρόβλημα το προκάλεσαν αρχικά οι ανόητοι που σκέφτηκαν να περάσουν τον διεθνή δρόμο μέσα από κατοικημένη περιοχή. Όταν λοιπόν αντιμετώπισαν τις φυσιολογικές αντιδράσεις των κατοίκων αλλά είδαν και τις υπέρογκες αποζημιώσεις που θα έπρεπε να δώσουν καθώς ο δρόμος περνούσε μέσα από οικόπεδα, έκαναν το αυτονόητο. Άλλαξαν τη διαδρομή. Τώρα λοιπόν έρχονται αυτοί που προσπαθούνε να φυτιλώσουν τον κόσμο του Τυχηρού για να περιχαρακώσουν το ¨κοπάδι τους¨. Το θέμα ουσιασικά είναι άνευ ουσίας γιατί με τα χρήματα των αποζημιώσεων που είναι πολύ πάνω από την τρέχουσα αξια τους, όποιος θέλει μπορεί να αγοράσει άλλα χωράφια. Άλλωστε χωράφια πωλούνται πολλά, ΛΕΦΤΑ  δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ…