ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εφ. Ταράφ 11-12-2010

Πάλι είχε δικαστήριο η αρθρογράφος της εφημερίδας Ταράφ Νεσέ Ντουζέλ, για ρεπορτάζ που είχε κάνει με τον Μ. Σερίφ Γκεντζντάλ, εκπρόσωπο  αυτών που μετά από έκκληση του Οτζαλάν είχαν φύγει από το όρος Κάντιλ και μέσω του Χάμπουρ είχαν εισέλθει στην Τουρκία. Η Ντουζέλ στην δίκη για το ρεπορτάζ υπερασπιζόμενη τον εαυτό της είπε : ¨ Δικαζόμαστε λόγω της περί εγκλήματος αντίληψης του εισαγγελέα¨.

Στο πρωτοδικείο του Καντίκιοϊ χτες οι εργαζόμενοι της Ταράφ είχαν 37 υποθέσεις. Η αρθρογράφος Νεσέ Ντουζέλ για ¨εγκωμιασμός εγκλήματος και εγκληματία¨, η ανταποκρίτρια Ντιτσλέ Μπαστούρκ για ¨προσβολή¨, ο Φιράτ Αλκάτς για ¨απόπειρα επηρεασμού δικαστηρίου¨. Η Ντουζέλ που δικάζεται για το ρεπορτάζ που έκανε με τον Μ. Σερίφ Γκεντζντάλ, εκπρόσωπο της ομάδας αυτών που ήρθαν από το βουνό Κάντιλ ασκώντας την υπεράσπιση είπε : Δεν δικαζόμαστε βάσει των νόμων αλλά  λόγω της περί εγκλήματος αντίληψης του εισαγγελέα. Οι άνθρωποι με τους οποίους μίλησα δεν συνελήφθησαν, δεν μπήκαν κρυφά από τα σύνορα, ήρθαν ανοιχτά. Εσείς με βάση ποιο νόμο, ποιο μέτρο και με ποια δικαιοσύνη με δικάζετε, επειδή μίλησα με ανθρώπους που πέρασαν ελεύθερα τα υπό δικαστική εποπτεία σύνορα ; Θα με καταδικάσετε επειδή η εξουσία άλλαξε γνώμη ;

Ο δικηγόρος της Ντουζέλ, Βεϊσέλ Οκ  δήλωσε πως η πελάτισσα του έκανε το ενημερωτικό για την κοινωνία ρεπορτάζ για να συμβάλει στην κοινωνική ειρήνη, και ζήτησε την αθώωση της. Η διαδικασία αναβλήθηκε.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone