ΘΕΜΙΔΑ Η ΘΕΟΤΥΦΛΗ

Χαμπέρτούρκ 23-11-2010

 Άρχισε η δίκη της υπόθεσης ¨Επιστροφή στη ζωή¨

39  στρατιώτες που μετείχαν σε επιχείρηση που είχε γίνει το 2000 στις φυλακές και είχε τελειώσει με τον θάνατο 30 ατόμων, αντιμετωπίζουν τον δικαστή.

Δέκα χρόνια μετά την επονομαζόμενη ¨Επιστροφή στη ζωή¨ που είχε γίνει για να δοθεί τέλος στις απεργίες πείνας στις φυλακές, αλλά είχε προκαλέσει το θάνατο 30 ατόμων,  39 στρατιώτες, αντιμετωπίζουν τους δικαστές.

Η πρώτη δίκη για τον θάνατο 12 ατόμων στην φυλακή Μπαϊράμπασά, που είχε συμβεί στις 19-12-2000 στα πλαίσια ταυτόχρονης επιχείρησης σε 20 φυλακές, θα διεξαχθεί στο Κακουργιοδικείο του Μπακίρκιοϊ.

Για πρώτη φορά οι 39 στρατιώτες θα βρεθούνε ως κατηγορούμενοι απέναντι στον δικαστή. Όμως οι τότε υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί πολιτικοί και άλλοι αρμόδιοι δεν δικάζονται.

Σχόλιο : Μπήκαν τότε με τα φλογοβόλα (!) στις φυλακές, σκότωσαν δεκάδες άτομα και τώρα δικάζονται οι ….στρατιώτες. Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Στην πρώτη βλέπετε σε τι κατάσταση βγήκαν κάποιοι από τους κρατούμενους και στην δεύτερη μια γυναίκα (!)κρατούμενη μετά  από χρήση φλογοβόλου πάνω της…