ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί  17-11-2010

Ενθουσιασμός Κουρμπάν Μπαϊραμιού στην Κομοτηνή

Το Κουρμπάν Μπαϊράμι όπως σε όλο τον Τουρκο-Ισλαμικό κόσμο, έτσι και ανάμεσα στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης εορτάζεται με ενθουσιασμό. Την πρώτη μέρα της γιορτής, μετά την προσευχή, σφάχτηκαν τα κουρμπάνια και έγιναν επισκέψεις σε συγγενείς. Την δεύτερη μέρα το έθιμο συνεχίστηκε και οργανώθηκαν εορταστικές τελετές στο προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή και στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.  

Ο πρόξενος Μουσταφά Σάρνιτς και οι εργαζόμενοι του προξενείου, γιόρτασαν με τους καλεσμένους στον κήπο. Στον εορτασμό μετείχαν οι δήμαρχοι Ισμέτ Καντί, Χαλίτ Μεχμέτ, Γιώργος Πιλιλίτσης και Κοτσάκης, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και Μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, πρόεδροι μειονοτικών συλλόγων, ο νέος δήμαρχος Αριανών Ιμπραίμ Σερίφ, ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο νέος δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ και πολλοί ομογενείς. Μια πιο ενθουσιώδης κατάσταση διαμορφώθηκε με τον ερχομό στον κήπο του προξενείου της ομάδας με νταούλια και ζουρνάδες. Η τελετή εορτασμού συνεχίστηκε στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής.  

Σχόλιο : Τι να πεις για όλους αυτούς τους Έλληνες που έτρεξαν να πούνε χρόνια πολλά σε μια θρησκευτική γιορτή στον πρόξενο ; Ακόμα και αυτοί που δεν εξελέγησαν και αυτοί πήγαν ! Φτάνει ρε, φτάνει. Δουλειά δεν έχετε ;