ΟΠΩΣ ΕΠΙ ΜΕΤΑΞΑ….

Νέτγκαζέτε 23-10-2010

Το μαυσωλείο του Ατατούρκ θα στολιστεί πριν από την γιορτή της δημοκρατίας στις 29-10 υπ΄ευθύνη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Άγκυρας (ΑΤΟ). Στην γραπτή του ανακοίνωση το ΑΤΟ αναφέρει πως στα πλαίσια του σχεδίου ¨Τα λουλούδια της Τουρκίας με τους λουλουδάδες της Τουρκίας στην γαλήνη του Ατατούρκ¨ το μαυσωλείο θα στολιστεί με 50 χιλιάδες λουλούδια. Θα δουλέψουν 150 λουλουδάδες από την Άγκυρα που χρησιμοποιώντας 20 χιλιάδες κόκκινα και άσπρα γαρύφαλλα θα στολίσουν το μαυσωλείο σχηματίζοντας μια τουρκική σημαία 15 τετραγωνικών μέτρων. Ο στολισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 8 ώρες.  

Κατά την διάρκεια του στολίσματος θα τοποθετηθούνε και 200 από τα λουλούδια που φέρουν το όνομα του, τα ¨Λουλούδια του Ατατούρκ¨. Επίσης θα ετοιμαστούνε και 10 μεγάλες κατασκευές από λουλούδια.
Στα πλαίσια του σχεδίου αυτού, θα εργαστεί και η επιτροπή λουλουδάδων και εμπόρων μπαχαρικών. Τα έξοδα για τα λουλούδια που θα στολίσουν το μαυσωλείο του Ατατούρκ θα πληρωθούνε από το Εμπορικό Επιμελητήριο της Άγκυρας ΑΤΟ. Επίσης στα πλαίσια του σχεδίου θα διοργανωθεί και ¨αγώνα δρόμου λουλουδιών της δημοκρατίας¨ από την Σμύρνη ως την Άγκυρα¨. Ο αγώνας δρόμου θα αρχίσει στις 27 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη από μνημείο του ρίξαντος την πρώτη σφαίρα Χασάν Ταχσίν και θα περατωθεί στις 29 Οκτωβρίου στο μαυσωλείο του Ατατούρκ. Κατά την διάρκεια του αγώνα θα ληφθεί χώμα  από τα μνημεία του Ντομλούπινάρ, του Κοτζάτεπέ και του λοχαγού Αγά Εφέντι που θα παραδοθεί στο μαυσωλείο του Ατατούρκ. Στο σχέδιο αυτό συνολικά από όλη την Τουρκία θα μετέχουν 500 λουλουδάδες. Επίσης στα πλαίσια του σχεδίου, κατά μήκος της διαδρομής από την Σμύρνη ως την Άγκυρα, θα κατατεθούνε στεφάνια σε όλα τα μέρη που υπάρχουν μνημεία του Ατατούρκ. Θα υπάρχουν επισκέψεις σε σημαντικά σημεία και μνημεία του εθνικοαπελευθερωτικού πολέμου όπου θα αφεθούνε 100 χιλιάδες γαρίφαλα.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone