ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ…

Ραντικάλ 22-11-2010

Φοιτητές που πριν δύο χρόνια διαδήλωσαν ενάντια στον πρωθυπουργό Ερντογάν στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, τιμωρήθηκαν με 1 χρόνο και 3 μήνες φυλακή ο καθένας.

Δύο χρόνια πριν, στο Τεχνικό πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, την ημέρα της έναρξης του νέου  ακαδημαϊκού έτους, που συνέπεσε και με την επέτειο του πραξικοπήματος της 12ης Σεπτεμβρίου, φοιτητές που δεν τους έβαλαν μέσα στην αίθουσα, διαδήλωσαν ενάντια στον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κρατούσαν πανό που έγραφαν  ¨Έξω το ΑΚΡ, το πανεπιστήμιο είναι δικό μας, δεν το αφήνουμε στους φανατικούς¨, και  ¨Να πας αλλού να γιορτάσεις τα γενέθλια του παιδιού της 12ης Σεπτεμβρίου¨ ενώ φώναξαν και συνθήματα.

Περατώθηκε η δίκη των φοιτητών που είχαν συλληφθεί για ¨παράβαση του νόμου περί συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων¨. Οι 18 νέοι τιμωρήθηκαν με 15 μήνες φυλακή. Αν και ο πρωθυπουργός Ερντογάν στην ομιλία του εκείνη τη μέρα και απευθυνόμενος στους φοιτητές που τότε δεν τους έβαλαν μέσα στην  αίθουσα είχε πει : ¨ Η ελεύθερη και κατά δημοκρατικό τρόπο έκφραση των απόψεων σας δεν μπορεί να ανησυχεί κανέναν στο πανεπιστήμιο¨.

………………………………….