ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ

Εφ. Μπιρλίκ 16-9-2010

Στις 14 Σεπτεμβρίου 2010 ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίμπογλου, ο Γενικός Γραμματέας Οζκάν Ρεσίτ και ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ έκαναν μια ημερήσια επίσκεψη στις Βρυξέλλες. Παρέλαβαν τις κάρτες διαπίστευσης με τις οποίες κατά το διάστημα Μάιου 2010-Μαίου 2011 θα μπορούνε χωρίς κανένα εμπόδιο να εισέρχονται ελεύθερα στα κτίρια και στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και στο Λουξεμβούργο. Η ABTTF πλέον θα εισέρχεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά τον ίδιο τρόπο με τους ευρωβουλευτές, τους δημοσιογράφους και τους λομπίστες και θα μπορεί να συμμετέχει στις εκδηλώσεις.

Η ABTTF με την διαπίστευση του Μαΐου 2010 του προέδρου Χαλίτ Χαμπίμπογλου, του Γενικού Γραμματέα Οζκάν Ρεσίτ, του υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων Ενγκίν Σογιλμάζ και του στελέχους της ομάδας λόμπι Φατμά Ρεσίτ πέτυχαν την ευκολία να θέτουν απευθείας στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Κατ΄αυτόν τον τρόπο η ΑΒΤΤF πέτυχε κάτι σημαντικό στο επίπεδο του λόμπι.

…………………..

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε : ¨Σήμερα είχαμε μια σημαντική επιτυχία στο επίπεδο του λόμπι. Ερχόμενοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παραλάβαμε τις κάρτες διαπίστευσης μας. Πλέον θα μπορούμε να εισερχόμαστε ελεύθερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και να συμμετέχουμε ελεύθερα στις συνεδριάσεις. Παράλληλα συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας για το άνοιγμα γραφείου στις Βρυξέλλες. Εργαζόμαστε με ταχύτητα για να κάνουμε σύντομα τα εγκαίνια του γραφείου μας¨.