ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εφ. Μιλλέτ 19-8-2010

Ένα βιβλίο: Το πρώτο δράμα στα Βαλκάνια, οι Τούρκοι της Πελοποννήσου και η Ελλάδα από Διοικητική Περιφέρεια στην ανεξαρτησία.

Ξεχάσαμε πολύ γρήγορα του Τούρκους στην Ευρώπη, οι οποίοι σφαγιάστηκαν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Οι Τούρκοι της Πελοποννήσου είναι απλά ένας από τους αμέτρητους λόγους που πρέπει να ζητήσει ο κόσμος συγνώμη από την Τουρκία.

Το 1814 η Ρωμαίικη επαναστατική οργάνωση Φιλική Εταιρία ξεκίνησε με όραμα την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. βέβαια οι προσπάθειες των φιλελλήνων Ευρωπαίων για την επίτευξη αυτού του οράματος, είχαν μεγαλύτερη αξία απ’ ότι ονειρεύονταν οι Ρωμιοί αντάρτες.

Η εξέγερση σύντομα μετατράπηκε σε θρησκευτικό και εθνικό πόλεμο. Οι Ρωμιοί, οι οποίοι είχαν οικονομική πνευματική στήριξη από την Ευρώπη, από την αρχή ακόμα δήλωσαν ότι στόχος τους ήταν να πολεμήσουν στην Πελοπόννησο για να μην μείνει ούτε ένας Τούρκος. Σύμφωνα με όσα περιγράφουν οι Ευρωπαίοι συγγραφείς που μαρτύρησαν τα γεγονότα, στις περιοχές εξέγερσης βιώθηκαν τέτοιες στιγμές που καμιά φορά ο θάνατος ήταν λύτρωση για τους Τούρκους.

Με την λήξη της εξέγερσης διαλύθηκαν τα Τουρκικά ακίνητα και βακούφια που υπήρχαν στην Ελλάδα. Τα ίχνη του αιώνιου Τουρκικού πολιτισμού αφανίστηκαν για πάντα.

Αυτό το βιβλίο θα διαφωτίσει τους αναγνώστες για τα σημεία ρήξης των Τουρκοελληνικών σχέσεων κατά την διάρκεια της ιστορίας, καθώς και στο θέμα της επίλυσης των σημερινών προβλημάτων, διότι υπάρχει ανάλυση με αντικειμενικά-επιστημονικά κριτήρια και από πρωταρχικές πηγές.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone