ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

Εφ. Ραντικάλ 5-9-2010

Βουτιά σε επικίνδυνα νερά από τον Μπαχτσελί

Bahçeli de tehlikeli sulara daldı!

Μιλώντας χτες ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί σε συγκέντρωση που οργάνωσε στο Ικόνιο το κόμμα του, ισχυρίστηκε πως η εξουσία εν όψει του δημοψηφίσματος κατά παράνομο τρόπο χρησιμοποίησε όλες τις δυνατότητες του κράτους, και πως μεταχειρίζονται τα πάντα ώστε θέτοντας υπό πίεση τους δημόσιους υπαλλήλους να βγει το ¨ναι ¨ ως αποτέλεσμα

Ο Μπαχτσελί είπε πως αν περάσει το πακέτο των αλλαγών από το δημοψήφισμα, ο Ερντογάν θα αλλάξει την δομή του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων και θα τα κάνει όργανα του ΑΚΠ, και πως κατ΄αυτό τον τρόπο θα αποφύγει να λογοδοτήσει για τα πεπραγμένα του αλλά και θα εφαρμόσει το ¨σχέδιο κατεδάφισης¨ όπως είπε χαρακτήρισε το ¨δημοκρατικό άνοιγμα¨. Ο Μπαχτσελί είπε πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν που λέει ότι είναι ενάντιος στην Γενική Αμνηστία όταν πήγε στο Ντιαρμπακίρ δεν το είπε και πρόσθεσε ¨Πάει στο Αϊδίνι εκμεταλλεύεται τον Μεντερές, στην Σεβάστεια εκμεταλλεύεται τον Μουχσίν Γιαζιτζίογλου, στο Ντιαρμπακίρ τον Αχμέτ Καγιά και τον Μουσά Αντέρ¨.

Ο Μπαχτσελί ανέφερε πως ο Ερντογάν που είχε χαρακτηρίσει ¨ξεροκέφαλους¨ τους εθνικιστές τώρα τους αποκαλεί ¨αδέρφια μου¨ προσπαθώντας να τους χτυπήσει από μέσα και πρόσθεσε : ¨Όταν την εποχή της 12ης Σεπτεμβρίου πραγματοποιούνταν εκτελέσεις εσύ έπαιζες ποδόσφαιρο στην ΙΕΤΤ. Σαν καημένος, ο δήθεν παλληκάρι έκοβες βόλτες στο Κασίμπασά¨. Τέλος ο Μπαχτσελί αναρωτήθηκε σχετικά με τα λόγια του Ερντογάν για τις εθνοτικές ομάδες, λέγοντας ¨Η γυναίκα σου είναι αραβικής καταγωγής, εσύ γεωργιανός, ο γιός σου ο Μπιλάλ άραγε τι είναι ;¨.