ΑΘΛΑ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ

Πρακτορείο Haberturk  10-9-2010

 Ο βουλευτής Ντιαρμπακίρ του κόμματος BDP Ακιν Μπιρντάλ την ώρα που μιλούσε σε συγκέντρωση του κόμματος στην Προύσα δέχτηκε επίθεση με μπουνιές. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης ο Μπιρντάλ υπέστη κάταγμα στο μάγουλο, ενώ τον Μπιλγκεχάν Σ. που του επιτέθηκε κόντεψαν να τον λιντσάρουν. Βαριά τραυματισμένος σώθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι επενέβησαν με σπρέι πιπεριού.

…………

Στην συγκέντρωση μετείχαν οι βουλευτές του BDP Κωνσταντινούπολης Σεμπαχάτ Τουντζέλ ο βουλευτής από το Ντιαρμπακίρ Ακιν Μπιρντάλ και περίπου 800 άτομα. Ο Ακίν Μπιρντάλ που ανέβηκε στο βήμα σαν ομιλητής, έπεσε κάτω από τα χτυπήματα με κεφαλιά και μπουνιά από τον Μπιλγκεχάν. Στο μεταξύ οι υπόλοιποι που ήταν στο βήμα επιτέθηκαν σε αυτόν που χτύπησε τον Μπιρντάλ.

Δερνόμενος από δεκάδες άτομα και μέσα στα αίματα, δεν τον βοήθησε κανείς. Η αστυνομία μόνο μετά από μερικά λεπτά τον πήρε από τα χέρια του οργισμένου πλήθους, και τον απομάκρυνε από την περιοχή. Η αστυνομία για να μπορέσει να διαλύσει το οργισμένο πλήθος χρησιμοποίησε γκλόμπ και σπρέι πιπεριού. Τον μετέφεραν στον νοσοκομείο Προύσας όπου νοσηλεύεται στην εντατική.

………………

Κάποιοι ανταποκριτές τύπου είπαν ότι ο Μπιλγκεχάν όταν έφτασε στο βήμα  είπε : ¨Είμαι εθνικιστής. Ήρθα από την Κωνσταντινούπολη. Θα προκαλέσω γεγονός¨.

Σχόλιο : ο Μπιρντάλ είναι από τους πιο γνωστούς αγωνιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα και παλιότερα είχε σωθεί σαν από θαύμα όταν το βαθύ κράτος της Τουρκίας στις 12-5-1998 του έριξε 7 σφαίρες στα γραφεία της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Άγκυρα ! Αναλογιστείτε επίσης τι φανατισμό έχει ο επιτιθέμενος φασίστας που δεν σκέφτεται καν τη ζωή του. Δείτε το βίντεο http://video.haberturk.com/video/index/43914