ΤΑΞΙΔΙΑ ΔΥΤΙΚΟΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ BTTDD

Μπιρλίκ 8-8-2010

19 νέοι στα μέσω του προγράμματος ¨Τρεις χώρες μια ταυτότητα¨ και στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Τουρκία που διήρκεσε μία εβδομάδα. Την Παρασκευή επισκέφτηκαν τα ιστορικά και τουριστικά μέρη της Κωνσταντινούπολης.

Η ομάδα που απαρτιζόταν από νέους 18-24 χρονών από Γερμανία, Ελλάδα και Τουρκία στο πρόγραμμα τους άρχισαν από το Κοτζάελι όπου επισκέφτηκαν τον πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) Φερρούχ Οζκάν, το μέλος του Δ.Σ του συλλόγου Ιντρίζ Σαχινλί, και τον Ιμπραίμ Καραοσμάνογλου που είναι ταυτόχρονα μέλος του Δ. Σ. του συλλόγου BTTDD στο Ίζμιτ και δήμαρχος του Κοτζάελι. Οι νέοι στα πλαίσια του προγράμματος αυτού που στηρίχτηκε από την υπηρεσία δημοσίων σχέσεων του Δήμου, από την Ε.Ε. και από την Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων έμειναν τρεις μέρες στο Κοτζάελι. Μετά τα ταξίδια σε Άγκυρα και Τσανάκκαλε την Παρασκευή έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη. Οι νέοι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη συνοδευόμενοι από τον αντιπρόεδρο του συλλόγου BTTDD-παραρτήματος Ίζμιτ κύριο Λουτφί Μποντούρ, και τους υποδέχτηκε ο υπέυθυνος του Κέντρου Έρευνας του BTTDD κύριος Χασάν Χασάν. Οι νέοι επισκέφτηκαν το μουσείο Πανόραμα, το μουσείο με τις μινιατούρες, την πλατεία Σουλταναχμέτ και το τζαμί, ενώ το μεσημέρι συνέφαγαν με τον μέλο του Δ.Σ. του BTTDD Φαρούχ Οζμπέκ.

Οι νέοι αφού επισκέφτηκαν και τα κεντρικά γραφεία του BTTDD, ακολούθως έκαναν βόλτα στο Βόσπορο με το σκάφος που είχε νοικιαστεί ειδικά για αυτούς.

Οι νέοι με το γεύμα τους το μεσημέρι του Σαββάτου μαζί με τα μέλη του Δ. Σ του συλλόγου BTTDD-παραρτήματος Ίζμιτ, ολοκλήρωσαν το ταξίδι και επέστρεψαν στις χώρες τους. Έγινε γνωστό ότι το πρόγραμμα ¨Τρεις χώρες μια ταυτότητα¨ που πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στην Τουρκία, έχει ως δεύτερο κλάδο ταξίδι στην Ελλάδα και αργότερα στην Γερμανία.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone