¨ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝ¨ ΛΕΕΙ….

Μπιρλίκ 16-8-2010

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ, ΤΑ ¨ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΧΑΝ¨ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΝΥΜΦΑΙΑ, ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ΔΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Στις 22 Ιουνίου 2010 το Συμβούλιο Δασικών Περιουσιών της Θεσσαλονίκης μετά την συζήτηση για το θέμα της βακουφικής περιουσίας στην τοποθεσία ¨χωράφια των Χαν¨ στο χωριό Νυμφαία, ανακοίνωσε την απόφαση του, με βάση την οποία η γνωστή ως βακούφι περιοχή, είναι δασική και ως εκ τούτου ανήκει στο δημόσιο.

…………………………..

Αναφέρεται πως για το θέμα δικηγόροι της Μουφτείας Κομοτηνής και των επιτρόπων του τζαμιού Νυμφαίας μπορούνε να προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Συμβούλιο Δασικών Περιουσιών στην Αθήνα. Ειδικοί αναφέρουν πως η απόφαση του Συμβουλίου Δασικών Περιουσιών της Θεσσαλονίκης δεν αποτελεί εμπόδιο στην δικαστική προσφυγή των επιτρόπων του τζαμιού σχετικά με την βακουφική περιοχή, γνωστή ως ¨χωράφια των Χαν¨.

Ο ΧΑΤΖΗΟΣΜΑΝ ΟΥΤΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ

Όπως είναι γνωστό ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν είχε δηλώσει πως οι εργασίες στην βακουφική περιοχή στην Νυμφαία θα σταματούσαν μέχρι να βγει απόφαση από την αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, όμως δεν υποβλήθηκε και μήνυση για τους Μαυροθαλασσίτες Ρωμιούς που επί ένα χρόνο συνέχιζαν την κατασκευή της εκκλησίας πάνω στην βακουφική περιουσία.

Επίσης ο Χατζηοσμάν επί ένα χρόνο δεν υπέβαλε στην βουλή επερώτηση σχετικά με την περιοχή που φέρεται να ανήκει στα βακούφια του τζαμιού της Νυμφαίας. Αντίθετα όταν ο Χατζηοσμάν υπέβαλε μήνυση σχετικά με την κατασκευή κτιρίου σε βακουφική περιοχή του χωριού Τσέλεπλι της Ξάνθης, και μάλιστα η κατασκευή σταμάτησε.

ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ : Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Σύμφωνα με δήλωση στην εφημερίδα Ολάι του προέδρου της διαχειριστικής επιτροπής του τζαμιού της Νυμφαίας Σαμπρί Μολλά, η απόφαση δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια τους. Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε : ¨Παρά το ότι η απόφαση δεν έφτασε ακόμη στην διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού της Νυμφαίας από ότι μάθαμε από τον τύπο, η επιτροπή αποφάσισε πως τα χωράφια των Χαν αποτελούνε δασική περιοχή και ανήκουν στο δημόσιο… Στην απόφαση αναφέρεται πως η περιοχή δεν μπορεί να καθοριστεί και να επαληθευτεί. Επίσης αναφέρεται πως τίθενται θέματα σχετικά με τους οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας. Έτσι υπό αυτούς τους όρους φαίνεται πως η απόφαση πως η εν λόγω περιοχή είναι δασική και ανήκει στο κράτος είναι μονόπλευρη. Η απόφαση του Συμβουλίου Δασικών Περιουσιών της Θεσσαλονίκης δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή, πρέπει να αρχίσει μια δικαστική διαδικασία. Για αυτό πρέπει η διαχειριστική επιτροπή του τζαμιού της Νυμφαίας να προσφύγει στο δικαστήριο¨.

Σχόλιο :  Τυχαίνει να έχω δει τα έγγραφα με βάση τα οποία υποτίθεται πως είναι βακουφική περιουσία. Πραγματικά είναι να γελάς.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone