ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Eφ. Χουριέτ 9-7-2010

248 kişilik PKK listesi

 

H Τουρκία παρέδωσε λίστα με 248 ονόματα σημαντικών μελών του ΠΚΚ σε ΗΠΑ, Ιράκ και στην τοπική διοίκηση του Β. Ιράκ, ζητώντας να τους, να τους παραδώσουν. Στη λίστα που περιλαμβάνονται ονόματα όπως των Μουράτ Καραγιλάν, Τζεμίλ Μπαγίκ, Μουσταφά Καρασού, Ντουράν Καλκάν και Ριζά Αλτούν, και ζητείται αν παραστεί ανάγκη να γίνουν και κοινές επιχειρήσεις για την σύλληψη τους.

Η Τουρκία μετά τις αυξανόμενες επιθέσεις του ΠΚΚ, παρέδωσε λίστα με 248 με τα πιο σημαντικά μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, σε Ουάσιγκτον και Βαγδάτη. Η λίστα που για πρώτη φορά ετοιμάστηκε τόσο λεπτομερειακά με στοιχεία από το ποινικό μητρώο, δόθηκε και στον ηγέτη της τοπικής διοίκησης του Β. Ιράκ Μεσούντ Μπαρζανί. Αυτή τη φορά η Τουρκία δεν αρκέστηκε μόνο να δώσει την λίστα. Ζητάει τα άτομα που περιέχονται στην λίστα, είτε να της παραδοθούνε το συντομότερο δυνατό, είτε με βήματα των ΗΠΑ, Ιράκ και Β. Ιράκ να περιέλθουν στα χέρια τους.

………………………..

Ανάμεσα στα βήματα που επιζητούνται είναι, να αυξηθεί η υλικοτεχνική πίεση στο ΠΚΚ

Μιλώντας στη Χουρριέτ πηγές ανώτατου επιπέδου ανέφεραν πως ¨για πρώτη φορά ο κλοιός έσφιξε τόσο πολύ¨ και πως σύντομα στην περιοχή του Β. Ιράκ μπορεί να υπάρξουν πρωτόφαντες εκπλήξεις. Λεγεται πως κυβερνητική και στρατιωτική εξουσία, για πρώτη φορά είοναι τόσο αποφασισμένες νε φέρουν αποτέλεσμα. Επίσης ονόματα μελών που εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος δόθηκαν και σε ευρωπαικές υπηρεσίες πληροφοριών. Σε αυτή τη λίστα των 248 ονομάτων που ετοιμάστηκε με επιμέλεια υπάρχουν και τα ονόματα των Μουράρ Καραγιλάν, τζεμίλ Μπαγίκ, Μουσταφά Καρασού και Ριζά Αλτούν.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας έκαναν σχετικά με το θέμα την εξής εκτίμηση : ¨Η Τουρκία σε αυτό το θέμα και παλιότερα είχε δώσει λίστες . Όμως αυτή είναι η μόνη που βασίστηκε σε πληροφορίες από δορυφόρους, σε τοπικές πηγές και σε άλλα στοιχεία. Στην εργασία αυτή με λεπτομέρειες και με στοιχεία, αναφέρεται ποιός και που ενεπλάκη, και τι έκανε.Η άλλη πλευρά το μόνο που έχει να κάνει είναι να συλλέξει αυτά τα άτομα από τα μέρη που επιδείχτηκαν.Το κράτος είναι πολύ αποφασισμένο,  και η Τουρκία περιμένει πολλά από αυτό το έγγραφο¨.

Σχόλιο : Χιλιοειπωμένα λόγια, και σχεδόν ανακλαστικές πρακτικές που οδηγούνε σε αδιέξοδα. Αξιοσημείωτο επίσης η διαφαινόμενη μέσα από το άρθρο… στενή σχέση της εφημερίδας Χουριέτ με τις δυνάμεις ασφαλείας. Υπήρχε εποχή μάλιστα, που διευθυντικό στέλεχος της, ήταν και διευθυντής σε υπηρεσία πληροφοριών!