ΑΓΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΣΜΟΥ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί   1-7-2010

Οι αγώνες πάλης με λάδι και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Χίλια, που επι αιώνες αδιάκοπα διοργανώνονται  ως σύμβολο της γενναιότητας και της υπομονής των Τούρκων, φέτος θα γίνουν στις 30-7 έως 1-8.

Θα πραγματοποιηθούνε στο υψίπεδο του Χίλια στα βουνά της Ροδόπης. Στις εκδηλώσεις που γίνοται από τον Μειονοτικό Εκπαιδευτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Χίλια, οργανώνονται αγώνες του πατρογονικού αθλήματος των Τούρκων, της πάλης με λάδι που σπάει κάθε ρεκόρ καθώς και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 30-7 ημέρα Παρασκευή με ανάγνωση μεβλίτ. Το Σάββατο ο αγάς του πανηγυριού του 1000 Μουχαρέμ Τζαφέρογλου, θα δεχτεί στο σπίτι του τα συγχαρητήρια των επισκεπτών. Την Κυριακή θα γίνουν οι αγώνες πάλης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Από την άλλη, λόγω του μήνα του Ραμαζανιού, οι Αγώνες πάλης του Αλάντεπε και οι Πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν νωρίτερα. Έτσι αυτές οι εκδηλώσεις θα γίνουν στις 16-17-18 Ιουλίου

Σχόλιο : Ο κύριος αγάς είναι γνωστός από την στάση που τήρησε έναντι της ηρωίδας δασκάλας Χαράς Νικοπούλου. Αυτός είναι που απειλούσε γονείς ώστε να μην στείλουν τα παιδιά στο σχολείο, και  τώρα τον βάζουν να πρωτοστατεί σε….¨πολιτιστικές εκδηλώσεις¨. Αλήθεια έγινε καμμία ΕΔΕ σε βάρος του, για τα δημοσίως καταγγελθέντα από την Νικοπούλου ; Ο προιστάμενος κ. Τζιότζιος τι λέει επ΄αυτού ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone