Η ΜΙΛΛΕΤ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΗΣ…

Εφ. Μιλλέτ 1-7-2010, αρθρογράφος Τζενγκίζ Ομέρ

Στις 26-6-2010 η εφημερίδα ¨Χρόνος¨ δημοσίευσε μια είδηση σχετικά με τον Δήμο Μύκης και μια εκπομπή στα ¨Πομάκικα¨ του καναλιού 6. Το άρθρο γράφει ο Δήμος Μπακιρτζάκης και αναφέρει τα εξής :

¨Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μύκης μας εκπλήσσει πολλές φορές με τις αποφάσεις του.

-Αυτή την φορά όμως μάλλον πρωτοτύπησε.

-Τα έβαλε με τον δημοσιογράφο Σεμπαϊδήν Καραχότζα και το κανάλι 6 της Ξάνθης που είχαν την ιδέα να μεταδώσουν το δελτίο ειδήσεων στην…..Πομακική γλώσσα.

-Μάλιστα εξέδωσαν σχετικό ψήφισμα και το απέστειλαν για διαμαρτυρία μέχρι και στην γενική γραμματέα της Περιφέρειας Θεοδώρα Κόκλα.

-Ισχυρίζονται ότι πρέπει να μεταδίδονται οι ειδήσεις και στην Τουρκική γλώσσα γιατί είναι η κρατούσα γλώσσα της μειονότητας.

-Βέβαια δεν έβαλαν το μυαλό τους να σκεφτεί ότι είναι δικαίωμα ενός ιδιωτικού καναλιού να προβάλλει και την διαφορετική άποψη, αλλά και να δίνει βήμα στους Πομάκους που βάλλονται από τα τσιράκια του προξενείου.

-Ενώ δεν έδειξαν αντίστοιχη ευαισθησία οι σύμβουλοι του δήμου όταν πολλά χρόνια τώρα η πομακική γλώσσα αγνοείται και υπάρχει πλήθος εκπομπών στην τουρκική γλώσσα στα κρατικά ραδιόφωνα, σε εφημερίδες της Θράκης και μειονοτικά ραδιόφωνα.

-Μήπως τελικά άρχισαν να ανησυχούν από μια μόνο εκπομπή στα πομακικά, γι’ αυτό αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο;

-Ή θέλουν να τρομοκρατήσουν πάλι και να φιμώσουν φωνές που ενοχλούν;

-Έχουν συνηθίσει με τέτοιες τακτικές στα πομακοχώρια της Ξάνθης που τακτικά τα επισκέπτεται ο πρόξενος της Τουρκίας.

-Πάντως στην απαράδεκτη αυτή τακτική του δήμου Μύκης, διαμαρτυρήθηκε και ο υπερνομάρχης Κωσταντίνος Τάτσης¨.

Καταρχήν συγχαίρουμε τον Δήμο Μύκης για αυτήν του την απόφαση. Παρά το ότι είναι καθυστερημένη και θα μπορούσε να εκληφθεί από κάποιους ως προεκλογική επένδυση, εντέλει αποτελεί μια απόφαση άξια θαυμασμού που πρέπει να στηριχθεί.

Εμείς πάντα λέμε : Ο αγώνας μας δεν είναι με τα άτομα, με τις ιδέες είναι. Μπορεί με τον νυν δήμαρχο Μύκης να είχαμε διαφορετικές απόψεις, ακόμα και συγκρούσεις, πάντα όμως όταν παίρνει μια σωστή απόφαση τον στηρίζουμε. Διότι εντέλει δεν στηρίζουμε τα άτομα, αλλά τις σωστές πράξεις. Τα άτομα έρχονται και φεύγουν, αυτό που μένει είναι οι ιδέες και οι αγώνες.

Έτσι θέλω να αναφέρω πως θέλω να συγχαρώ όλους, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, που ψήφισαν θετικά σε αυτήν την απόφαση και να δηλώσω πως σε παρόμοιες κινήσεις τους είμαστε πίσω τους.

………………………………………….

Σχόλιο : Αν σε  επαινεί ο Τζεγκίζ Ομέρ της Μιλλέτ, όποιος και να είσαι, σίγουρα έχεις ωφελήσει τη πολιτική του προξενείου.  Άρα -κατ΄αντιδιαστολή-….. μπράβο στον φίλο Σεμπαετίν!

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone