ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ιστοσελίδα της εφημερίδας Μπιρλίκ 7-5-2010

O νέος Γενικός Γραμματέας της περιφέρειας θα εκλεγεί από τον λαό. Σε αυτό το πλαίσιο τα κόμματα αθόρυβα συνεχίζουν τις προσπάθειες τους για τις εκλογές που θα γίνουν τον Νοέμβριο. Καθορίστηκαν και τα ονόματα που θα είναι υποψήφιοιτου ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Και ενώ έχει ξεκαθαρίσει πως θα είναι οι : νομάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο τέως βουλευτής Ξάνθης και πρόεδρος της βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης και ο βουλευτής Καβάλας Μιχάλης Τιμοσίδης, δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιός θα είναι επικεφαλής της λίστας. Οι αξιωματούχοι του κόμματος στην Αθήνα συμφώνησαν σε αυτά τα ονόματα και τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει ποιός θα είναι επικεφαλής της λίστας.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Είναι από όλους γνωστό ότι το όνομα Σγουρίδης δεν αντιμετωπίζεται θερμά μέσα στη Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Είναι επίσης γνωστή τα τελευταία χρόνια η προσέγγιση του νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη στα μειονοτικά προβλήματα, και το πως τα απέφευγε. Επίσης δεν αντιμετωπίστηκε θερμά μέσα στη μειονότητα το ότι ο Άρης Γιαννακίδης ανέχθηκε την αυθαίρετη κατασκευή εκκλησίας στην τοποθεσία ¨χωράφι των Χαν¨ από τους ¨Πόντιους¨. Μάλιστα υπάρχουν φήμες πως ο Γιαννακίδης πρωτοστάτησε και κατηύθυνε στην κατασκευή της εκκλησίας. Είναι απ΄όλους γνωστό πως τα τελευταία χρόνια ο νομάχης Γιαννακίδης απέφευγε την μειονότητα. Είναι γνωστό επίσης πως δεν συμμετείχε σε σημαντικές εκδηλώσεις της μειονότητας και έστελνε τους αντινομάρχες.

…………………………………..

Με βάση αυτά, ανάμεσα στα τρία ονόματα το πιο πιθανό για ως επικεφαλής για την υποψηφιότητα φαίνεται να είναι ο Μιχάλης Τιμοσίδης. Είναι γνωστό πως δεν είχαν αρέσει καθόλου στη μειονότητα οι προσπάθειες του Σγουρίδη στο παρελθόν να τη διαιρέσει , καθώς και η στήριξη που παρείχε στον αρχιτρομοκράτη Οτζαλάν.

Σχόλιο : Η συνταγή εκλογικής επιτυχίας όπως τη προβάλλει ο γράφων είναι απλή : Θα προβλέπετε τι επιθυμεί ο πρόξενος και θα πράτετε ανάλογα…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone