ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΑΔΙΚ

Ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί  14-7-2010

Θα τιμηθεί στον τάφο του, στην 15η επέτειο του θανάτου του, ο τέως ανεξάρτητος βουλευτής , και εκ των ιδρυτών του κόμματος DEB, Δρ. Αχμέτ Σαδίκ, ο οποίος άνοιξε νέους δρόμους δράσης στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης. Στην τελετή μνήμης αναμένονται υψηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοοί από την Τουρκία.

Σχετικά με την τελετή η Συμβουλευτική Επιτροπή της Δυτικής Θράκης έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Φωτογραφία : Ο Δρ. Αχμέτ Σαδίκ, δέχεται συγχαρητήρια στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής, την επομένη της εκλογής του ως ανεξάρτητου βουλευτή

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

14-7-2010

Ο ανεξάρτητος τέως βουλευτής Ροδόπης και πρώτος πρόεδρος του κόμματος Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης Δρ. Αχμέτ Σαδίκ θα τιμηθεί με τελετή στη 15η επέτειο του θανάτου του.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΔΡ ΑΧΜΕΤ ΣΑΔΙΚ ΣΤΗ 15η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

10:00 – 16:00

Υποδοχή των καλεσμένων από την Τουρκία και επίσκεψη τους στους φορείς της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης

17:00

Μνημόσυνο στον τάφο του Δρ. Αχμέτ Σαδίκ- Κομοτηνή, Νεκροταφείο Καφετζή

 19:00

Μεβλίτ στο Εσκί Τζαμί της Κομοτηνής για τον Δρ. Αχμέτ Σαδίκ

20:30

Παράθεση γεύματος από την Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης προς τιμήν των καλεσμένων από την Τουρκία.

 22:30

Διοργάνωση από την GAT (κοινότητα νέων ακαδημαικών, υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας) του τουρνουά ποδοσφαίρου Αχμέτ Σαδίκ, τελικό ματς και τελετή απονομής.

Σχόλιο : ο Αχμέτ Σαδίκ χρησιμοποιούσέ κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο για να εξασφαλίζει την αποδοχή του από την μειονότητα. Σε παλαιότερη ανάρτηση μειονοτικός δημοσιογράφος του καταλόγιζε πως απειλούσε οποιονδήποτε μειονοτικό του αντίπαλο πώς θα ¨τον περιμένει στα σύνορα αυτοκίνητο της ΜΙΤ¨ ή πως θα μπει στην μαύρη λίστα (λίστα με ονόματα που απαγορευόταν  να μπούνε στην Τουρκία, χρησιμοποιούμενη ενίοτε ως απειλή έναντι  οποιουδήποτε ¨λοξοδρομούσε¨ από το τουρκομονοπάτι).