ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Εφημερίδα Μπιρλίκ 10-5-2010

H Τουρκική Δημοκρατία, η κυβέρνηση του ΑΚΠ την τελευταία περίοδο με τα μεγάλα βήματα που έκανε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έδειξε σε όλους ότι στον 21 αιώνα είναι μια από τις πιο σημαντικές χώρες στον κόσμο. Γενικά στην Τουρκία οι εκκλησίες και οι συναγωγές επισκευάζονται , ενώ τα γενναία βήματα που κατευθύνονται στην ελευθερία πίστης ατόμων διαφορετικών θρησκειών και στα ανθρώπινα δικαιώματα, γίνονται αποδεκτά με ευχαρίστηση από όλους. Τελευταία στην Τουρκία 23 χιλιάδες Εβράιοι ψήφισαν σε 8 πόλεις και επέλεξαν ελεύθερα με την θέληση τους τον νέο αρχιραβίνο. Και ενώ είναι έτσι η κατάσταση στην Τουρκία, να ρίξουμε μια ματιά στην Ελλάδα τι θα αλλάξει ; Aν και η κατάσταση στην Ελλάδα θα έπρεπε να αλλάξει χρόνια πριν την Τουρκία. Θα έπρεπε να έχουν έρθει στο πόστο τους οι εκλεγμένοι από την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης μουφτήδες. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν το έκανε και πήρε κάποιους την νύχτα από το χέρι και το πρωί τους διόρισε μουφτήδες. Να λοιπόν αυτό έκανε η Ελλάδα και επιμένει να μην αλλάζει για αυτό το λάθος που έκανε. Και ενώ εμείς 150 χιλιάδες άτομα εκλέξαμε τον μουφτή μας και δεν τον αλλάζουμε για άλλο, το Ελληνικό κράτος με επιμονή δεν μετανοιώνει στο γινάτι του. Αυτά είναι λοιπόν τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα και η δημοκρατία ; Γιατί η χώρα μας η Ελλάδα αποφεύγει να δει αυτά που γίνονται γύρω της ; Για ποιο λόγο στον 21 αιώνα επιμένει ακόμη στην ασέβεια προς την θρησκευτική πίστη ; Η Ελλάδα πρέπει να το πει ανοικτά, για ποιο λόγο φοβάται ;

Η Ελλάδα πρέπει αμέσως να εγκαταλείψει αυτές τις λάθος πρακτικές. Σε αυτόν τον αντίξοο, τον λάθος δρόμο δεν υπάρχει τέλος. Εμείς το αποφασίσαμε, εμείς εκλέγουμε τους μουφτήδες και δεν μπορούμε ποτέ να αποδεχτούμε αυτούς που διόρισε το ελληνικό κράτος. Να λοιπόν δημοσιεύουμε σαν παράδειγμα εφαρμογής κάτι. Ο στόχος μας είναι με την πλήρη απόδοση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων να συμβάλουμε στον εκδημοκρατισμό. Τώρα αναμένεται ο Παπανδρέου μια ώρα αρχύτερα να φέρει λύση στο θέμα των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη. Ο πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατιάς κύριος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα να θέσει τα προβλήματα της Τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, και μια ώρα αρχύτερα να βρεθεί λύση για αυτά. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης το ζητάνε αυτό, ιδιαίτερα από τους δύο πρωθυπουργούς. Αυτήν τη μειονότητα δεν μπορεί κανείς στην Ελλάδα να μην την υπολογίζει. Αυτή η μειονότητα αφέθηκε εδώ μετα ισχυρά θεμέλια της Συνθήκης της Λωζάνης. Τα δικαιώματα της όπως τα πήρε, έτσι και πρέπει να τα παραδώσει. Την ίδια στιγμή η μειονότητα αυτή με τις αξίες της, είναι πλούτος για την χώρα μας.

Σχόλιο : Χιλιάδες δολοφονημένοι δημοκράτες στην Τουρκία, αμέτρητοι αγνοούμενοι, βασανιστήρια απίστευτα, δεκάδες κόμματα που κλείνουν με δικαστικές αποφάσεις, και ο γράφων μας την διαφημίζει και για παράδειγμα… Μάλλον δεν έχει αντιληφθεί που θα βρισκόταν ο ίδιος αν είχαμε στην Ελλάδα την…ποιότητα της δημοκρατίας της Τουρκίας !

O δολοφονηθείς Αρμένιος δημοσιογράφος Χραντ Ντινκ, μόλις έχει γευτεί τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone