ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΕΚΕΜ…

Ιστοσελίδα της εφ. Μπιρλίκ 13-5-2010

Πραγματοποιήθηκαν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Δοκού τα εγκαίνια του Συλλόγου Γυναικών Δοκού. Στην εκδήλωση που μετείχε και ο Ρουστέμ Αβτζί , συμμετείχαν ο υποπρόξενος του προξενείου της Τουρκικής Δημοκρατίας Φατιχ Ακαρτζά, ο τέως βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο αντινομάρχης Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο δήμαρχος Αρριανών Μεχμέτ Χαλίτ, ο δήμαρχος Φιλίρας Χασάν Χακκί Κασίφ και δημοτικοί σύμβουλοι, ο κοινοτάρχης Οργάνης γιατρός Μεχμέτ Εμίν, ο βοηθός Μουφτή Φεχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν και περίπου 200 άτομα.

Η ΛΕΞΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ

Η πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών Δοκού Οζλέμ Χουσείν πριν την τελετή προέβη σε εντυπωσιακές δηλώσεις προς την εφημερίδα Μπιρλίκ λέγοντας πως πλέον τη λέξη μειονότητα θα την κρατήσουν μέσα τους

Η πρόεδρος του συλλόγου Οζλέμ Χουσείν δήλωσε : Αυτό που μας ώθησε να ιδρύσουμε αυτόν το σύλλογο είναι ότι είμαστε και παραμένουμε πολύ κλειστές. Όταν διαπιστώσαμε πως δεν υπάρχουν κοινωνικές εκδηλώσεις και πως μεμονωμένα δεν θα μπορούσαν να γίνουν, αποφασίσαμε να τις κάνουμε με συνεργασία. Όπου και αν πάει ένα άτομο οι πόρτες είναι κλειστές, όταν όμως πρόκειται για μια ομάδα τότε έχουμε διαφορετική αντιμετώπιση και για αυτό το κάναμε. Αυτό που μας παρακίνησε να το κάνουμε είναι ότι δεν μπορούσαμε να ανοιχτούμε προς τα έξω.

Το 2007 συγκεντρωθήκαμε, το δικαστήριο θα γίνει σήμερα, αύριο, δεν έγινε, φάνηκαν πολλά εμπόδια. Σήμερα πλέον έγινε. Ναι, πλέον είμαστε επίσημα ένας σύλλογος γυναικών. Την εποχή που κάναμε την πρώτη μας αίτηση στο δικαστήριο από πλευράς μελών ήμασταν στο όριο, και σήμερα όμως μπορώ να πω πως ο αριθμός των 50-55 γυναικών είναι πολύ μικρός.

Στην αρχή οι γυναίκες του χωριού μας παραξενεύτηκαν, για αυτό δυσκολευτήκαμε με την αίτηση μας στο δικαστήριο. Αργότερα οργανώσαμε ταξίδια και όταν οι άνθρωποι μας είδανε σαν σύλλογο, συγκινήθηκα τόσο πολύ που δεν μπορώ να το περιγράψω.

Στον σύλλογο μας δεν υπάρχει η λέξη μειονότητα, θα μείνει μέσα μας. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο όρος μειονότητα για να μην κοπεί, αν το χρησιμοποιούσαμε δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε τίποτε. Αν χρησιμοποιούσαμε την λέξη μειονοτικός δεν θα εγκρινόταν από το δικαστήριο. Αυτήν την απόφαση την πήραμε μόνες μας. Άλλωστε επί χρόνια γι΄αυτό δεν μπορούσαν να ιδρυθούνε σύλλογοι, έτσι δεν είναι ; Έτσι είναι¨.

Σχόλιο : Καλός ο σύλλογος, αν όμως έχει στενές σχέσεις (βλ. παλιότερη φωτογραφία) με την κυρία Πεβίν Χαιρουλάχ του ΠΕΚΕΜ,  που κατηγορεί την Ελλάδα όπου πάει κι όπου σταθεί, τότε κρατώ μικρό καλάθι.