ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ιστοσελίδα της εφημερίδας Μπιρλίκ 11-5-2010

Ο Ερντογάν έρχεται στην Δυτική Θράκη

Καθορίστηκαν οι ημερομηνίες επίσκεψης στην Αθήνα του πρωθυπουργού της τουρκικής δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και έτσι ο πρωθυπουργός έρχεται στην Αθήνα μαζί με 10 υπουργούς και με γνωστούς επιχειρηματίες. Όσο πλησιάζει η ημερομηνία επίσκεψης, συνεχίζεται και η αναμονή στην Δυτική Θράκη. Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης περιμένουν ο πρωθυπουργός Ερντογάν μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα, στην επιστροφή του προς Τουρκία, να περάσει από την Δυτική Θράκη. Και ενώ αυτή η προσδοκία μεταδίδεται από στόμα σε στόμα σε πολλές περιοχές, αυξάνεται και η φήμη πως ο πρωθυπουργός Ερντογάν θα έρθει στην Δυτική Θράκη και σε μια επίσκεψη έκπληξη θα επισκεφτεί το Έλληνα δημοσιογράφο ( εργαζόμενο στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ που εκδίδεται στην Ξάνθη) Χρήστο Χριστοδούλου ο οποίος είναι θαυμαστής του. Σαν εφημερίδα Μπιρλίκ όπως και όλοι οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης θέλουμε να δούμε τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Θράκη. Κατά τον ίδιο τρόπο θα αισθανθούμε μεγάλη ικανοποίηση να φιλοξενήσουμε μαζί του εδώ και τον πρωθυπουργό Παπανδρέου. Διότι από χρόνια η Τουρκική Μειονότητα της Δ. Θράκης αποτέλεσε γέφυρα ειρήνης ανάμεσα στις δύο φίλες χώρες. Θα αποτελέσει αίτιο ξεχωριστής χαράς για εμάς την μειονότητα, αν δούμε μαζί τους δύο πρωθυπουργούς εδώ σε αυτήν την περιοχή της Ελλάδας. Την στιγμή που η χώρα μας η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη περίοδο, η επίσκεψη αυτή θα συμβάλει ιδιαίτερα στο ηθικό και στα κίνητρα των εδώ διαβιούντων δύο κοινοτήτων.

Διότι είναι γνωστό σε όλους πως σε μια περίοδο που έχουν διαταραχτεί οι οικονομικές ισορροπίες, στην Δυτική Θράκη (που έχει βγει μια από τις πλέον καθυστερημένες στην ανάπτυξη της Ευρώπης) οι οικονομικοί όροι είναι πολύ πιο δύσκολοι από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας. Γι΄αυτό η εν λόγω επίσκεψη έχει μεγάλη σημασία από κάθε πλευρά. Η μειονότητα δεν παλεύει μόνο με θέματα όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, οι μουφτείες και τα βακούφια, η μειονότητα επίσης έχει και οικονομικά προβλήματα που δεν μπορεί να υπερκεράσει, τώρα ακόμα και αυτά πρέπει να τα ξεπεράσει. Αναμένεται από όλους οι δύο πρωθυπουργοί χέρι-χέρι μαζί με τους επιχειρηματίες να ζωντανέψουν την βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, ώστε να ζωντανέψει η περιοχή, να ζωντανέψει η οικονομία, και να υπάρξει συμβάλλοντας έτσι στο ξεπέρασμα της κρίσης στην Ελλάδα. Αυτό και οι γείτονες μας οι Έλληνες και εμείς οι Τούρκοι το περιμένουμε με ανυπομονησία. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, θα κερδίσουν οι δύο χώρες και εξ αυτού οι λαοί που ζούνε εδώ, η ΝΑ περιοχή της Ευρώπης, και τα Βαλκάνια. Η οικονομία της περιοχής θα αναζωογονηθεί. Με την επίσκεψη του πρωθυπουργού Ερντογάν στη Δυτική Θράκη η Δ. Θράκη δεν θα χαθεί, το αντίθετο η Δ.Θράκη θα δυναμώσει. Η δυνατή Δ. Θράκη, η Δ. Θράκη που θα έχει γίνει ενεργειακή οδός θα είναι ακόμη πιο σημαντική.

Από όλα αυτά ένα μόνο δεν θα γίνει. Αυτό που φοβούνται, ¨Η Δυτικη΄Θράκη δεν θα χαθεί¨ διότι ¨Η Τουρκία δεν θέλει ούτε μια χούφτα χώμα από τους γείτονες της¨.

ΟΝΕΙΡΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ

Γράφω ¨Αυτό που φοβούνται¨ , γιατί κάποιοι από την άλλη μεριά του ωκεανού, που θέλουν από εκεί που κάθονται να κυβερνούνε τις χώρες με βάση τα συμφέροντα τους, δεν επιθυμούνε την προσέγγιση και την συμφωνία των δύο χωρών. Για αυτό ταΐζουν ¨προβοκάτορες¨. Θέλουν μέσα στην μία και μόνη Τουρκική Μειονότητα της Δ. Θράκης να δημιουργήσουν δύο ακόμη μειονότητες (Ρομά και Πομάκοι). Με διάφορες ίντριγκες ψάχνουν έδαφος για τη δημιουργία καταστάσεων που χαλάνε την γαλήνη στην περιοχή και απειλούνε την ειρήνη. Τίποτε από αυτά όμως δεν θα γίνει. Δεν θα γίνει διότι η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης το 1923 με την ¨ Συνθήκη ειρήνης της Λοζάνης¨ αφέθηκε προς φύλαξη στην Ελλάδα. Με βάση την συνθήκη της Λοζάνης και τις διμερείς συμφωνίες η μειονότητα είναι μία και η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις συμφωνίες.

Είναι γνωστό σε όλους ότι η νοοτροπία που προσπαθεί για την προσθήκη στο εκπαιδευτικό σύστημα (το ειδικό καθεστώς της οποίας καθορίζεται από τις εγγυήσεις στις διμερείς συνθήκες) ¨Τσιγγανικής¨ και ¨Πομακικής¨ στα μειονοτικά και δημόσια σχολεία προέρχεται από την άλλη πλευρά του ωκεανού. Δεν διαφεύγει της προσοχής ότι κατά καιρούς, διπλωμάτες που υπηρετούνε στο αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης έρχονται στην περιοχή και συναντώνται με διάφορους κύκλους.

 …………………..

Εμείς στην Δ. Θράκη όλοι μαζί αυτές τις κινήσεις τις ονομάζουμε ¨Όνειρα πέραν του ωκεανού¨. Όταν εμείς θέλουμε να εμπιστευθούμε την πατρίδα μας την Ελλάδα, πρέπει και η Ελλάδα πλέον να μας εμπιστευτεί.

Τέλος περιμένουμε ο πρωθυπουργός Ερντογάν να έρθει στην Δ. Θράκη και μάλιστα μαζί με τον πρωθυπουργό Παπανδρέου. Γιατί όχι ;

Σχόλιο : Όχι στη Θράκη, ούτε στην Αθήνα μη σώσει και έρθει ! Ουστ ρε, ουστ. Διότι φιλία και παραβιάσεις, φιλιά και υπερπτήσεις, ε είναι λίγο οξύμωρο.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone