Η ΔΙΚΗ ΧΑΡΑΣ-ΚΑΣΑΙΚΑ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ

Εφ. Μιλλέτ 28-5-2009

Αναβλήθηκε για τις 19-11-2009 η εκδίκαση της μήνυσης που είχε υποβάλει η δασκάλα του Μπουγιούκ Ντερβέντ-Μεγάλο Δέρειο του δήμου Ορφέα και περιοχής Έβρου-Μέριτς Χαρά Νικοπούλου, με το σκεπτικό πως την είχε δείρει ο άντρας της καθαρίστριας του σχολείου Οσμάν Κασάικα και πως είχε σπάσει το χέρι της. Το δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης αποφάσισε έτσι, μετά την παρουσίαση αναφοράς από την μεριά του Οσμάν Κασάικα.

Όπως θα ενθυμείστε η υπηρετούσα στο μειονοτικό σχολείο του Μεγάλου Δερείου χριστιανή δασκάλα αντιμετώπιζε μια σειρά προβλημάτων. Τελευταία η Νικοπούλου κατά την εθνική γιορτή της 25-3-2009 είχε αποπειραθεί να ντύσει τα παιδιά με στολές ¨Τσολιάδων¨. Το γεγονός διέρρευσε στον τύπο και της δόθηκε 4 μέρες υποχρεωτική άδεια.

Με βάση τις πληροφορίες που συλλέξαμε από τους κατοίκους του Μεγάλου Δερείου, δεν υπήρξε περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας αλλά πρόκειται για πολιτικές κάποιων σκοτεινών κύκλων που θέλουν να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν τους Τούρκους που ζούνε στη περιοχή. Είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικό το ότι παρόλα αυτά η Χαρά Νικοπούλου ακόμα υπηρετεί σε αυτό το σχολείο.

Σχόλιο διαχειριστή : Το ακόμη πιο ανησυχητικό ξέρετε ποιό είναι ;  Ότι στο Μέγα Δέρειο ο δήμαρχος Ορφέα έκανε καταγγελία στην Χαρά για ένα τοιχάκι που έχτισε λέει παράνομα στο σπίτι του δασκάλου. Ας μας πει πρώτα ο Πουλιλιός, σε πόσους άλλους κατοίκους του χωριού έχει κάνει καταγγελία ;  Ανησυχητικό επίσης είναι ότι κάθε μήνα διακινούνται εκατομμύρια ευρώ-μαύρα λεφτά από την Τουρκία και κανείς από δω μεριά δεν ενοχλείται. Πρόεδροι συλλόγων, ιμάμηδες, θεολόγοι, νηπιαγωγοί, δημοσιογράφοι, δάσκαλοι σε Κουράν Κουρσού, κ.α. τα τσεπώνουν. Υπάρχουν ακόμη και αναφορές του ΥΠΕΞ που τα γράφουν αναλυτικά. Ε και ; Πόσοι εξ αυτών ελέγθηκαν από το ΣΔΟΕ ; Πότε καταγγέλθηκε  η πήγή αυτων των μαύρων χρημάτων ;