ΟΣΟ ΤΟΥΡΚΟΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ, ΤΟΣΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ

Εφ. Μιλλέτ, αρθρογράφος Τζενγκίζ Ομέρ 21-1-2010

Με βάση τα τελευταία επιστημονικά στοιχεία η Τουρκική ιστορία έχει ένα παρελθόν τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδων χρόνων. Μια Τουρκική ιστορία γεμάτη δόξα και ανθρωπιά…Μια τέτοια ιστορία που δίδαξε τον πολιτισμό στον κόσμο και έφερε την ανθρωπιά στην ανθρωπότητα.

Οι πρόγονοι μας σκορπίστηκαν στις τέσσερεις γωνιές του κόσμου, διαφωτίζοντας τις περιοχές που είχαν πάει. Στα έθνη που συνάντησαν έφεραν φιλία, καλούς τρόπους και μετριοπάθεια. Περιέθαλψαν τους πληγωμένους, έτειναν χείρα βοηθείας στους έχοντες ανάγκη, τους φέρθηκαν με στοργή, προστάτεψαν τους αδυνάτους, ενώ τους τυράννους και τους καταπιεστές τους έβαλαν στη θέση τους. Ποτέ δεν αδίκησαν τους λαούς που ζούσαν υπό την ηγεμονία τους, το αντίθετο, τους στήριξαν, τους προστάτεψαν και τους επέτρεψαν να ζούνε όπως επιθυμούνε. Ποτέ δεν ακούμπησαν τα σχολεία τους, τους χώρους προσευχής, την πολιτιστική τους κληρονομιά, το αντίθετο, τους παρείχε κάθε δυνατότητα να τα κρατήσουν ζωντανά.

Η ιστορία έγραψε και συνεχίζει να γράφει αυτά που οι Τουρκικές μειονότητες τράβηξαν στα εδάφη που οι πρόγονοι μας απώλεσαν την ηγεμονία και αναγκάστηκαν να αποτραβηχτούνε. Ιδιαίτερα οι δυτικοί στις χώρες τους χρησιμοποίησαν απάνθρωπες πρακτικές σε βάρος των Τούρκων και των Μουσουλμάνων, εφάρμοσαν κάθε άγρια πρακτική για να τους σβήσουν από την σκηνή της ιστορίας. Οι Γάλλοι έσφαξαν εκατομμύρια Αλγερινούς, η Ισπανία τους εξαφάνισε, οι Αρμένιοι διέπραξαν γενοκτονία σε βάρος των Τούρκων με τους οποίους ζούσαν μαζί, οι Έλληνες ανακήρυξαν σαν κύριο εχθρό και μαχαίρωσαν πισώπλατα τους Τούρκους αν και η Τουρκία ήταν που τους έσωσε από την εξαφάνιση έναντι του καθολικού κόσμου και συντέλεσε στην διατήρηση ως τις μέρες μας του ελληνικού πολιτισμού. Επιτιθέμενοι στην Τουρκία, έσφαξαν τον ανυπεράσπιστο Τουρκικό λαό.

Εάν οι Οθωμανοί και γενικότερα οι Τούρκοι ήταν άγριοι και επιθετικοί όπως ισχυρίζονται οι δυτικοί και οι Έλληνες, και αν εφάρμοζαν στους υπό την ηγεμονία τους διαβιώντας λαούς γενοκτονία, τότε σήμερα δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος σήμερα για ύπαρξη δύσης και Ελλάδας. Οι Τούρκοι αν ήθελαν, την περίοδο της ακμής της δύναμης τους, τους έσβηναν από την σκηνή της ιστορίας. ¨όμως ούτε κατ΄ελάχιστο δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κι όμως η Δύση και η Ελλάδα στην πρώτη ευκαιρία κινήθηκαν για να εξαφανίσουν τους Τούρκους. Αυτές οι κινήσεις ακόμα συνεχίζονται. Η πιο μεγάλη απόδειξη για αυτό, είναι η διαδεδομένη στον κόσμο σήμερα έχθρα έναντι στο Ισλάμ και τους Τούρκους. Φανερά στοιχεία για αυτό αποτελούνε οι προσβολές προς τον Προφήτη, οι απαγορεύσεις στα τζαμιά, και η εκστρατεία των Αρμενίων για επίσημη αναγνώριση της δήθεν γενοκτονίας που διέπραξαν οι Τούρκοι σε βάρος των Αρμενίων.

Η κατάσταση δεν είναι διαφορετική στην χώρα μας την Ελλάδα. Κάθε χρόνο συνέχεια αυξάνονται οι αντιτουρκικές εκδηλώσεις των οργανώσεων που εχθρεύονται την Τουρκία. Τα βιβλία που διδάσκονται στα σχολεία είναι γεμάτα από αντιτουρκική προπαγάνδα. Η Εκκλησία σε κάθε ευκαιρία εφαρμόζει τον αντιτουρκισμό της.

Στη χώρα μας ο μεγαλύτερος αντιτουρκισμός διαπράττεται σε βάρος των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Η Ελλάδα αρνείται την Εθνική Ταυτότητα των καταπιεσμένων Δυτικοθρακιωτών Τούρκων που ζούνε στην Δυτική Θράκη. ¨Στην Δυτική Θράκη ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ¨ λέγεται.

…………………………………………………

Σχόλιο διαχειριστή :  ¨η Τουρκική ιστορία έχει ένα παρελθόν τουλάχιστον δεκαέξι χιλιάδων χρόνων. Μια Τουρκική ιστορία γεμάτη δόξα και ανθρωπιά…Μια τέτοια ιστορία που δίδαξε τον πολιτισμό στον κόσμο και έφερε την ανθρωπιά στην ανθρωπότητα¨  Ρε φίλε μήπως ήπιες πολύ από κείνο το λικέρ από τα κράνα που κάνουν στα Πομακοχώρια ; Έλα όποτε θες να σου χαρίσουμε και το παρακάτω σιντί να κάνεις κέφι.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone