Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ

 

Εφ. Μιλλέτ 18-6-2009, Αρθρογράφος : Φειζουλάχ Χασάνκαγιά

…………………………………………………

Στη χώρα μας την Ελλάδα, επειδή οι θρησκευτικές, πολιτικές και ιστορικές δομές συγκροτήθηκαν πάνω σε πλήρως ρατσιστικά θεμέλια, τέτοιου είδους εξελίξεις και ακόμα χειρότερες, είναι αναπόφευκτες. Και ενώ όλοι δήθεν παραπονιούνται για τέτοιου είδους εικόνες μεσαίωνα και απανθρωπιάς, στην πραγματικότητα όλοι και όλες οι υπηρεσίες είναι υπεύθυνες. Διότι μέχρι σήμερα όλες οι υπηρεσίες λιγότερο ή περισσότερο έθρεψαν τον ρατσισμό.

Συγκροτήθηκε ένα σύστημα που σε κάθε βαθμίδα της ζωής υποδαυλίζει τον ρατσισμό. Βασική τροφή αυτού του ρατσιστικού συστήματος είναι οι δυναμικοί παράγοντες της ρατσιστικής εκπαίδευσης, της ρατσιστικής ιστορίας και ρατσιστικής θρησκείας που θρέφουν και υποδαυλίζουν τον ρατσισμό. Υπό την επίδραση αυτού του βαθέως ρατσισμού που αρχίζει από την αγκαλιά της μάνας και το νηπιαγωγείο, και συνεχίζεται σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης η κατάσταση είναι τέτοια που σχεδόν παντού στην Ελλάδα αυτοί οι οποίοι δεν είναι ρατσιστές εκλαμβάνονται ως ανώμαλοι. Γι΄αυτό το λόγο στην Ελλάδα πάντα υπήρχε ρατσισμός και οι Έλληνες στην καταγωγή ποτέ δεν ενοχλήθηκαν σοβαρά από αυτήν τη κατάσταση. Μάλιστα τις περισσότερες φορές ευχαριστήθηκαν από τον ρατσισμό και φρόντισαν τους ρατσιστές.

Στις μέρες μας αν υπάρχει κάτι που ανησυχεί τους ελληνικής καταγωγής, είναι το να ακουστούνε στον τύπο και στην παγκόσμια κοινή γνώμη τέτοιου είδους ρατσιστικές δολοφονίες. Στην πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι γεγονός πως για τον ρατσισμό, όπως και για την διαφθορά και την κλεψιά ισχύει το ¨να το κάνεις είναι ελεύθερο, το έγκλημα είναι να σε πιάσουν¨.

………………………………………………

………………………………………………

Μέχρι σήμερα έτσι ήταν. Από τώρα και μετά αλλάζει αυτή η κατάσταση ; Ο Θεός ξέρει, όμως δε το πιστεύω καθόλου. Διότι αυτή η κατάσταση έχει γίνει πλέον χρόνια, και κατέληξε σαν μια ανελέητη ασθένεια. Αυτή η αρρώστεια έχει τυλίξει όλα τα ζωτικά όργανα της ελληνικής διοίκησης, τους θρησκευτικούς και εθνικούς φορείς.

Σχόλιο διαχειριστή : Ξεχειλίζει από αγάπη για την Ελλάδα ο αρθρογράφος… Δεν πάει κατά Χακκάρι ή Ντιαρμπακίρ μεριά, να δει τι κάνει η μάνα-πατρίδα του. Να μάθει για τις χιλιάδες εξαφανίσεις(…) Κούρδων, για τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες άλλων κ.α.  Για κείνα, έχει το σθένος  να γράψει ; Το ιστολόγιο μας, σας προσφέρει ένα δείγμα της πολιτικής ανεκτικότητας του σύγχρονου Τουρκικού κράτους. Μια φωτογραφία του περιβόητου δολοφόνου αριστερών, Κούρδων και όποιων άλλων ήθελε η μαφία του Τουρκικού κράτους να εξαφανίσει. Υπάρχουν φήμες πως σκότωσε ίσως και πάνω από 200 άτομα. Κυκλοφορεί ελεύθερος….    

 

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone