ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΣΟΚ ΜΑΝΤΑΤΖΗ

Εφ. Μπιρλίκ, 6-12-2010 
O βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη, δήλωσε πως είναι ανάγκη ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου να παράξει λύσεις για τα μειονοτικά προβλήματα. ¨Ήρθε η ώρα της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει άνοιγμα¨ δήλωσε.
 
O βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-Παράρτημα Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου έκαναν δηλώσεις σχετικά με τις κινήσεις που θα γίνουν σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα και για την νέα εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε  στα γραφεία του συλλόγου Τούρκων Δ. Θράκης-Παράρτημα Προύσας, συμμετείχαν ο βουλευτής της ελληνικής κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φιλλύρας Ιμπραίμ Σερίφ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δ. Θράκης-Παράρτημα Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, ο πρόεδρος του παραρτήματος Σόμα Αχμέτ Κερετζί και πολλοί Δυτικοθρακιώτες. 
 
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ
Ο βουλευτής Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη αφού ανέφερε πως οι διαβιούντες στην Τουρκία Δυτικοθρακιώτες κατά την διάρκεια των εκλογών στην Ελλάδα τον στήριξαν μέχρι το τέλος δήλωσε : Τελούμε εις γνώση των υποχρεώσεων μας. Υπάρχουν χρόνια και άλυτα προβλήματα του λαού της Δ. Θράκης. Όταν είμασταν αντιπολίτευση προσπαθήσαμε πολύ για να τα λύσουμε αλλά δεν φτάσαμε σε κανένα αποτέλεσμα.Με την στήριξη σας γίναμε εξουσία. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να προσπάθήσει για αυτά τα μειονοτικά προβλήματα.Εμείς σαν Δυτικοθρακιώτες τον στηρίξαμε πάρα πολύ στις εκλογές. Πρέπει οπωσδήποτε να παράξει λύσεις στα προβλήματα μας και πλέον η σειρά για άνοιγμα είναι στην ελληνική κυβέρνηση. Εμείς θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για την ταχύτερη δυνατή επίλυση αυτών των προβλημάτων.
  
Ο Μάντατζι δήλωσε πως είναι πολύ δύσκολο να ζεις σε μια χώρα με διαφορετικά ονόματα, ήθη και έθιμα και δύσκολο να ζείς σε μια άλλη χώρα σαν μειονότητα, αλλά τόνισε πως θα κάνει ότι χρειάζεται για να επιδεικνύεται σεβασμός σε αυτήν τη διαφορετικότητα. 
 
Ο Χατζηοσμάν δήλωσε πως η επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Τουρκικής Δημοκρατίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Ελλάδα ήταν πολύ θετική και πως του περιέγραψε λεπτομερώς τα προβλήματα του λαού της Δυτικής Θράκης. Δήλωσε : Είμαστε έτοιμοι να αποτελέσουμε την γέφυρα στην προσέγγιση των δύο χωρών.
Σχόλιο : Ας δούμε μια φωτογραφία από συγκέντρωση που έκαναν οι φίλοι του βουλευτή Μάντατζη στην Τουρκία. Να τους χαίρεται. Ανάμεσα στην τουρκική σημαία και τον Κεμάλ, η σημαία της ανεξάρτητς δυτικής Θράκης…