ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ

Η εφημερίδα Millet αναφέρεται στην κίνηση για την απομάκρυνση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Με βάση την είδηση της εφημερίδας ¨Αδέσμευτη¨ με τίτλο ¨Να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή¨, η Κίνηση Πολιτών για το κλείσιμο του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή οργάνωσε στις 17-3-2010 μια εκδήλωση στην Καβάλα.

Παραθέτω ακριβώς τη είδηση:

………………………………..

. ……………………………….

……………………………….

Ενώ αυτοί οι άνθρωποι χτυπιούνται για να κλείσει το προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, ο πρόξενος αυτού του προξενείου ¨χτυπιέται¨ για την οικονομική διασφάλιση της Δυτικής Θράκης και γενικά της Ελλάδας…

Τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκαν την Κομοτηνή εκπρόσωποι του Εμπορικού Επιμελητηρίου Κωνσταντινούπολης-ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Δημοσιεύτηκαν στον τύπο ειδήσεις σχετικά με το θέμα. Γράφτηκε πως επισκέφτηκαν τα τοπικά επιμελητήρια και την βιομηχανική περιοχή και πως υπήρξαν συναντήσεις με στόχο την εξέλιξη της οικονομικής συνεργασίας. Τα ελληνικά εμπορικά επιμελητήρια εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για αυτές τις εξελίξεις., καθώς και την επιθυμία τους για την συνέχιση τους.

Σε μια περίοδο όπου η Ελλάδα βρίσκεται σε μια μεγάλη οικονομική κρίση, που οι βιομηχανίες φεύγουν από την περιοχή μας, και αυξάνεται η ανεργία, έρχονται οι Τούρκοι επιχειρηματίες να προσφέρουν ευκαιρίες και να τείνουν χείρα βοηθείας. Αυτό και για την οικονομία της Ελλάδας αλλά και για την ανάπτυξη και εξομάλυνση των διμερών σχέσεων είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Όλοι οι καλόβουλοι άνθρωποι συμφωνούνε σε αυτό…

Πίσω λοιπόν από τις ωραίες αυτές εξελίξεις βρίσκονται οι προσπάθειες του πρόξενου της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή. Αρχιτέκτονας αυτού του ωραίου σχεδίου είναι ο αξιότιμος κύριος Μουσταφά Σάρνιτς. Αυτός που κάποιοι τον αναφέρουν σαν εχθρό, επιθυμεί οι διμερείς σχέσεις να αναπτυχθούνε χάρη στο εμπόριο και να διευρυνθούνε και σε άλλα επίπεδα, ώστε η περιοχή μας να γίνει περιοχή ειρήνης.

Έλα όμως που κάποιοι δεν το θέλουν αυτό. Κάποιοι θέλουν να κλείσει το προξενείο που προσπαθεί για ειρήνη, και για αυτό κάνουν εκστρατεία σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί οι εχθροί της ειρήνης αντί να υποστηρίζουν την ανάπτυξη των καλών σχέσεων, συνεχίζουν τις κάθε είδους προκλητικές διαμαρτυρίες στοχεύοντας στο να βάλουν σε κρίση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Κατηγορούνε το προξενείο πως προσπαθεί με την ανάμιξη του στα εσωτερικά και με όχημα την Μειονότητα να άρει την κυριαρχία της Ελλάδας στην Δ. Θράκη. Με βάση αυτήν τη δικαιολογία ζητούνε να φύγει το προξενείο από την Δ. Θράκη.

Ναι, είναι πολύ σωστό, κάποιοι πρέπει να φύγουν από την Δυτική Θράκη. Αν υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να φύγουν από την Δ. Θράκη, είναι αυτοί που δεν θέλουνε την ανάπτυξη της περιοχής μας, που προσπαθούνε δυναμιτίζοντας την ειρήνη στην περιοχή μας να ανοίξουν το χάσμα ανάμεσα στις δύο χώρες, αυτοί που δεν θέλουν την απομάκρυνση από την Δ. Θράκη μόνο του προξενείου αλλά και αυτών που αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, να φύγει η νοοτροπία που δεν θέλει την τουρκική μειονότητα.

Η μόνη επιθυμία των ψύχραιμων πολιτών Τουρκικής και Ελληνικής καταγωγής είναι αυτοί οι εχθροί της ειρήνης και τελάληδες καταστροφής είτε να μας αφήσουν ήσυχους είτε να ξεκουμπιστούνε να φύγουν από την περιοχή μας.

Τι να πούμε άλλο, ελπίζουμε πλέον να κυριαρχήσει στην πολιτική ο κοινός νους των ψύχραιμων Ελλήνων, ώστε και η χώρα μας να σωθεί από την οικονομική κρίση αλλά και να εξασφαλιστεί ένα μόνιμο περιβάλλον ειρήνης μέσω της ομαλοποίησης των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Μέσα οι ειρηνιστές, έξω οι προβοκάτορες.

Αυτή είναι η οπτική γωνία από την οποία ο δημοσιογράφος βλέπει την κίνηση πολιτών.

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone