ΕΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ…

 Εφ. ΤΡΑΚΙΑΝΙΝ ΣΕΣΙ 18-10-2007

Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ «ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ» ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ, ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΣΧΟΙΝΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΣ» ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟ ΕΔΑΔ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ.

Το ΕΔΑΔ το οποίο έκρινε πως παραβιάστηκε το δικαίωμα οργάνωσης, δεν θεώρησε αναγκαίο να εκδώσει απόφαση και αποζημίωσης.

Τα Ελληνικά δικαστήρια με την απόφασή τους αυτή να μην εγκρίνουν την ίδρυση συλλόγου με τον όρο «μειονοτικός» κατάφεραν πάλι ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

Η ηγεσία του συλλόγου παρέπεμψε την απόφαση αυτή των Ελληνικών δικαστηρίων ενώπιον του ΕΔΑΔ από το οποίο ζήτησαν να καταδικαστεί η Ελλάδα, δεδομένου ότι θεωρούν την παρεμπόδιση των Ελληνικών δικαστηρίων παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΕΔΑΔ θεώρησε ένοχη την Ελλάδα την οποία και καταδίκασε χωρίς επί πλέον να παίρει απόφαση και για αποζημίωση. Όσο για την εκδοχή να μην έχει γίνει δίκαιη δίκη εκ μέρους των Ελληνικών δικαστηρίων, απορρίφθηκε.

ΤΩΡΑ ΣΕΙΡΑ ΕΧΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Σχόλιο διαχειριστή  : Μακάρι να βλέπαμε από την εφημερίδα αυτή την ίδια έγνοια και για τα δικαιώματα των Πομάκων και των Ρωμά.

Μοιραστείτε
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Email this to someone
email