Ο ΤΖΕΝΓΚΙΖ ΟΜΕΡ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Εφ Μιλλέτ 25-2-2010 Τζενγκίζ Ομέρ

Σύμφωνα με βιβλία που έχουν γράψει δυτικοί ιστορικοί που θεωρούνται αυθεντία στον χώρο της ιστορίας, οι 700.000 άνθρωποι της Ελλάδας που το 1830 οι δυτικές δυνάμεις απέκοψαν από το Οθωμανικό κράτος, δεν ήξεραν οι ίδιοι από ποια ράτσα και ποιο έθνος ήταν. Σε αυτήν τη κοινότητα που η πλειοψηφία ήταν τσομπάνηδες μιλούσαν ελληνικά και καταγόταν από ένα μίγμα διαφόρων εθνών και ρατσών, οι ευρωπαικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τους ενάντια στο Οθωμανικό κράτος τους είπαν πως ¨είστε η γενιά των αρχαίων Ελλήνων¨. Τέλος ο Τσάρλς Σιγκνομπός στο έργο του Ιστορία του πολιτισμού, στην σελίδα 441 γράφει πως ¨Το ελληνικό έθνος που έιχε εξαφανιστεί εντελώς τον μεσαίωνα, το επανεμφάνισαν ξανά με πολιτικούς στόχους ενάντια στους Οθωμανούς¨.

Ο Τόινμπη στο 13 τόμων έργο του Μελέτη της Ιστορίας, λέει ανοιχτά πως η ιδέα των αρχαίων Ελλήνων ήταν ένα ψέμα που παρήγαγαν οι ηγέτες των Ευρωπαικών ιμπεριαλιστικών, αποικιοκρατικών δυνάμεων που ήθελαν να κυριαρχήσουν στη μεσόγειο. Σύμφωνα με αυτό, σε αυτό το μίγμα από διάφορες ράτσες και έθνη που αποτελούνταν από Βουλγάρους , Σκύθες, Ούνους, Άβαρους, Κουμάνους, Πετσενέγκους , Χάζαρους, Σλάβους, Αλβανούς, Τουρκμένους, Τάταρους και Ιλλυριούς, οι δυτικοί πολιτικοί και ιστορικοί απέδωσαν αρχαία ελληνική συνείδηση, ώστε να επιταχύνουν το τέλος της Οθωμανικής κυριαρχίας στην μεσόγειο και να αποσπάσουν τον Μοριά από αυτούς.

…………………………………………

Σχόλιο διαχειριστή : Ο αρθρογράφος  έχει ακούσει τίποτε για την απαγορευμένη αλληλογραφία της κυρίας Λατιφέ-συντρόφου Μουσταφά Κεμάλ ; Για το τι αναφέρεται σε αυτές ; Μήπως αναφέρει  κάποια  ιδιαιτερότητα του ¨πατερούλη¨ του ; Γιατί δεν δημοσιεύονται ;

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone