ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Εφ.Μιλλέτ 21-2-2008 αρ. φύλλου 117

Η Χαρά Νικοπούλου, κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου που είναι δασκάλα στο Μπουγιούκ Ντερβέντ, συκοφαντώντας έναν ομογενή μας, προκάλεσε την 10 μηνών φυλάκισης τιμωρία του.

Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που υπήρξαν στο δημοτικό σχολείο του Μπουγιούκ Ντερβέντ ανάμεσα στην Χαρά Νικοπούλου και τον κόσμο του χωριού και τους κηδεμόνες των μαθητών, είχαν μαζευτεί υπογραφές από τους κηδεμόνες που ζητούσαν την απομάκρυνση από τα καθήκοντα της.

Η ίδια δασκάλα αυτή τη φορά κατσάδιασε και φώναζε στην καθαρίστρια του σχολείου του Μπουγιούκ Ντερβέντ, ομογενή μας Αισέ Κασάικα.

Το αποτέλεσμα της επιθετικής συμπεριφοράς της δασκάλας ήταν να επηρεαστεί η κ. Αισέ και να αρχίσει να κλαίει. Καθώς οι κόρες της ήταν εκεί στο σχολείο πληροφόρησαν σχετικά τον πατέρα τους Οσμάν Κασάικα. Ο Οσμάν Κασάικα καθώς πήγαινε στο τζαμί, πήγε στο σχολείο, απομάκρυνε την γυναίκα του από εκεί και διαπληκτίστηκε με την δασκάλα. Εκμεταλλευόμενη αυτό το γεγονός η Νικοπούλου, παίρνει δικαιολογητικό από τον γιατρό ότι την τραυμάτισε ο Οσμαν Κασάικα και υποβάλλει μήνυση στην αστυνομία. Μετά από αυτό αργά την νύχτα μεταφέρεται στο Α.Τ. και νωρίς το πρωί τον πάνε αμέσως στο δικαστήριο. Επειδή δεν είχε δικηγόρο η δίκη εκδικάστηκε στις 11-2 και ο Οσμάν Κασάικα τιμωρήθηκε με 10 μήνες φυλακή. Υποβλήθηκε έφεση. Ακολούθως η οικογένεια Κασάικα έκανε μήνυση για συκοφαντία στην Νικοπούλου. Έγινε γνωστό ότι οι ομογενείς μας επηρεάστηκαν πολύ από το γεγονός. Έγινε γνωστό ότι η οικογένεια Κασάικα που λέγεται πως είναι από τις φτωχές οικογένειες του Μπουγιούκ Ντερβέντ φοβήθηκε, και πως η ψυχολογική τους κατάσταση δεν είναι καλή. Και πως γίνεται, ένα απλό περιστατικό που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα εκδικάζεται αστραπιαία, και ο ομοεθνής μας τιμωρείται. Μήπως επειδή μηνυτής είναι η κόρη του προέδρου Αρείου Πάγου ;

Η Χαρά Νικοπούλου κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου συμμετέχοντας ζωντανά στα τηλεοπτικά κανάλια, προσβάλλοντας ιδιαίτερα την μειονότητα και τον πολιτισμό μας, ανέφερε πως η εκπαίδευση στα μειονοτικά σχολεία πρέπει να γίνεται εξ ολοκλήρου στα ελληνικά λέγοντας πως έτσι η μητρική γλώσσα της μειονότητας θα γίνουν τα ελληνικά. Έτσι η δασκάλα αυτή που εργάζεται στο σχολείο μας ζήτησε ανοιχτά να εξαφανιστεί η ταυτότητα και η μητρική μας γλώσσα. Και δε φτάνει αυτό, κατσαδιάζει την κ.Αισέ, δε φτάνει αυτό, παίρνοντας ψεύτικο δικαιολογητικό από τον γιατρό και προκαλώντας την καταδίκη του ομοεθνή μας προσπαθεί να εκφοβίσει τους ομοεθνείς μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο λαός του χωριού, αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ανήσυχος. Αυτή η δασκάλα που έχει συνέχεια προβλήματα με τον λαό του χωριού, δήθεν θα εκπαιδεύσει τα παιδιά αυτού του χωριού. Άραγε οι γονείς με τι συναισθήματα και σκέψεις θα παραδώσουν τα παιδιά τους σε αυτήν τη δασκάλα.

Που είναι οι αρμόδιοι της μειονοτικής εκπαίδευσης ; Δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε τέτοιες καταστάσεις ώστε να σταματάει η αναταραχή στους πολίτες ; Αυτή τη στιγμή η Χαρά Νικοπούλου στο σχολείο του Μπουγιούκ Ντερβέντ με τι μούτρα εκπαιδεύει ; Μήπως δεν ξέρει πως από δω και πέρα οι ομοεθνείς μας στο Μπουγιούκ Ντερβέντ θα την κρατάνε σε απόσταση ; Τι προσπαθεί να κάνει προκαλώντας ένταση σε κάθε ευκαιρία ;

Εσείς κατά την γνώμη σας, η κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου γιατί αιτήθηκε να αναλάβει καθήκοντα στην άλλη άκρη της Ελλάδος, το σκεφθήκατε καθόλου ; Στις δηλώσεις που έκανε στον ελληνικό τύπο αναφέρει ότι εθελοντικά ασκεί τα καθήκοντα της σε αυτήν τη περιοχή. Μήπως επειδή μας αγαπάει πολύ ; Η μήπως επειδή υπάρχουν άλλοι στόχοι ; Μήπως επειδή θέλει να εξαφανίσει τα τουρκικά μας και να γίνουν τα ελληνικά η μητρική μας γλώσσα ; Στις ζωντανές συνδέσεις αυτά είπε ανοιχτά.

Αναμένεται οι αρμόδιοι να επέμβουν μια ώρα αρχύτερα και να απομακρύνουν από το χωριό Μπουγιούκ Ντερβέντ αυτή τη δασκάλα που δεν σταματάει να δημιουργεί θέματα. Είναι φυσικό αν αυτή η δασκάλα μείνει στο Μπουγιούκ Ντερβέντ χωρίς να περάσει καιρός, θα παρουσιαστούνε και άλλες ταραχές και διαφωνίες. Ο συντονιστής μειονοτικής εκπαίδευσης πρέπει να λάβει υπόψιν του τις υπογραφές που είχαν μαζευτεί και εφόσον η Χαρά Νικοπούλου θέλει να μείνει στην περιοχή, πρέπει να την διορίσει σε ένα ελληνικό σχολείο αυτής της περιοχής. Ο τουρκικός λαός που ζει στο Μπουγιούκ Ντερβέντ μπούχτισε πια από την συμπεριφορά της. Οι ομοεθνείς μας αναμένουν την το ταχύτερο δυνατό, την απομάκρυνση της Νικοπούλου από το δημοτικό σχολείο του Μπουγιούκ Ντερβέντ.

Σχόλιο μεταφραστή : Τι να πεις για αυτό το παραλήρημα ; Την καλύτερη απάντηση την έδωσαν δύο χρόνια μετά οι αλεβίτες γονείς  που έκλαιγαν όταν έμαθαν για την μετάθεση της Χαράς Νικοπούλου… Και σε κάθε κακόπιστο προβάλλουμε φωτογραφία από το χέρι της δασκάλας όπως είχε γίνει από το χτύπημα του Τούρκου ήρωα του χωριού Οσμάν Κασάικα