ΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΤΟΥ Μ.ΔΕΡΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΔΑΣΚΑΛΑ

 

Εφ. Μπιρλίκ  1-11-2007 αρ. φύλλου 41

Αναφέρεται πως οι Τούρκοι που ζούνε στο Μ.Δέρειο συνέλλεξαν υπογραφές για να φύγει από το χωριό τους η δασκάλα που εδώ και καιρό δεν θέλουν, και τις υπογραφές που μάζεψαν τις κατέθεσαν στα δέοντα άτομα.

Ο αγώνας αυτός που άρχισε επειδή η δασκάλα που ασκεί τα καθήκοντα του δασκάλου και μπαίνει στα μαθήματα των ελληνικών δεν φέρεται καλά στα παιδιά του σχολείου έφτασε μέχρι τη συλλογή υπογραφών. Εξαιτίας αυτού η ελληνίδα δασκάλα σε αυτό το χωριό και ιδιαίτερα στο τούρκικο δημοτικό αναφέρεται ως ανεπιθύμητη. Σύμφωνα με τα νέα που φθάνουν στα αυτιά μας η ελληνίδα δασκάλα δεν φέρεται καθόλου καλά στα παιδιά και σαν αποτέλεσμα αυτού, αναφέρεται πως τα παιδιά δεν θέλουν να πάνε στο σχολείο. Εάν αυτά που αναφέρονται είναι αλήθεια, φαίνεται πως τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια σχετική με το θέμα εξέλιξη. Εμείς σαν εφημερίδα Μπιρλίκ θα εξετάσουμε το θέμα και θα καταβάλουμε προσπάθεια ώστε εσείς οι αναγνώστες μας να έχετε πιο λεπτομερή ενημέρωση. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα.

Σχόλιο μεταφραστή : οι αστήρικτες κατηγορίες ήταν τα πρώτα τροχιοδεικτικά πυρά ενός πολέμου που μόλις άρχιζε . Την ένταση του οποίου δεν φανταζόταν τότε φυσικά  η  δασκάλα-σύμβολο. Φωτογραφία από το αρχείο μας.