ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ

Εφ. Γκιουντέμ 14-3-2008

Ο βουλευτής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης Τσετίν Μάντατζι μαζί με τον τ. βουλευτή Γκαλίπ Γκαλίπ επισκέφτηκαν το Μέγα Δέρειο όπου υπάρχει το πρόβλημα στο δημοτικό σχολείο και συναντήθηκαν με χωρικούς. Ο Μάντατζι δήλωσε πως είναι στο πλευρό των χωρικών και πως το αίτημα τους για την απομάκρυνση της δασκάλας Νικοπούλου από το χωριό είναι δίκαιο.

10η σελίδα

Επίσκεψη από την Συμβουλευτική Επιτροπή στο Μεγάλο Δέρειο

Ο βουλευτής και πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης Τσετίν Μάντατζι μαζί με τον τ. βουλευτή Γκαλίπ Γκαλίπ επισκέφτηκαν το Μέγα Δέρειο όπου υπάρχει το πρόβλημα στο δημοτικό σχολείο και συναντήθηκαν με χωρικούς. Ο Μάντατζη και ο Γκαλήπ στις 7-3 πηγαίνοντας στο Μεγάλο Δέρειο συναντήθηκαν με τους ομοεθνείς.

Ο Τσετίν Μάντατζη και ο τ. βουλευτής Ροδόπης Γκαλήπ Γκαλήπ συζητώντας με χωρικούς μετά το ναμάζι της Παρασκευής στο καφενείο του χωριού, συναντήθηκαν και με τον τιμωρηθέντα με ποινή φυλάκισης μετά από μήνυση της Χαράς Νικοπούλου, Οσμάν Κασάικα. Ο Μάντατζι στην ομιλία του προς τους χωρικούς ανέφερε πως είναι δίπλα τους και το αίτημα τους για απομάκρυνση της Νικοπούλου από το σχολείο είναι δίκαιο.

Ο τ. βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ¨Πρόβλημα δασκάλας¨ που απασχολεί το χωριό. Ο Γκαλήπ αφού ανέφερε πως είναι δίπλα στους χωρικούς , τους συνεχάρη για την επιδειχθείσα αλληλεγγύη στο θέμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Πρόσθεσε επίσης πως Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δ. Θράκης ¨είναι δίπλα στους Μεγαλοδερειώτες¨, πως έχει συζητήσει το θέμα, και έχει προβεί στις απαραίτητες πρωτοβουλίες προς τις επίσημες αρχές.

Ο Μάντατζι απαντώντας στις ερωτήσεις της Γκιουντέμ σχετικά με την επίσκεψη δήλωσε : Θα πηγαίναμε μαζί με τον Γκαλήπ Γκαλήπ και τον Ιλχάν Αχμέτ, αλλά επειδή βγήκε μια σημαντική δουλειά για τον κύριο Ιλχάν, πήγαμε στο Μεγάλο Δέρειο με τον κύριο Γκαλήπ. Μετά το ναμάζι της Παρασκευής συζητήσαμε με τους ομοεθνείς. Ακούσαμε τους ανθρώπους. Συναντηθήκαμε και με τον τιμωρηθέντα με ποινή φυλάκισης Οσμάν Κασάικα. Ο ίδιος λέει πως δεν έκανε τίποτε στην δασκάλα. Οι λεπτομέρειες βέβαια είναι σημαντικές, όμως οι δηλώσεις της κυρίας δασκάλας για τα μειονοτικά σχολεία και την μειονοτική εκπαίδευση είναι σημαντικές. Δηλώσεις του τύπου πως στα σχολεία μας πρέπει να γίνεται εκπαίδευση μόνο στα ελληνικά είναι απαράδεκτες. Παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα με τον λαό του χωριού. Όλα αυτά είναι επαρκή για την απομάκρυνση της από εκεί.

Ο Μάντατζι εξηγώντας πως ο λαός του χωριού ζει επί χρόνια μια ήσυχη ζωή δήλωσε : Αυτό το χωριό δεν ιδρύθηκε τώρα. Υπάρχει επί αιώνες εκεί. Τέτοιου είδους προβλήματα δεν υπήρξαν ποτέ. Άλλωστε οι χωρικοί είναι άνθρωποι της δουλειάς. Δεν είναι άνθρωποι που στα καλά καθούμενα θα βγάλουν προβλήματα.

Σχόλιο Μάντατζη : Μην μεμφόμαστε τον Μάντατζη. Ο άνθρωπος είναι αξιοπρεπής, ποτέ δεν έκρυψε τα πιστεύω του. Το ΠΑΣΟΚ όμως που τον επέλεξε άραγε νοιώθει υπερήφανο για την επιλογή του ; Ή τους νοιάζουν μόνο οι ψήφοι (και τα επακόλουθα γρόσια)  ;  Γαιδούρια….