ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ

Εφ. Μιλλέτ    6-3-2008  αρ. φύλλου 119

 H Ένωση Επιστημόνων Γυναικών Ελλάδος στις 29-2 σε μια τελετή που οργάνωσε στην Αθήνα βράβευσε την δασκάλα Χαρά Νικοπούλου δασκάλα του Μπουγιούκ Ντερβέντ του Έβρου. Ένας από τους χορηγούς της εκδήλωσης ήταν ο γνωστός για την πομακική προπαγάνδα του, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.

 Για την τελετή που θα γινόταν το μάθαμε από την εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη. Στην είδηση το χωριό Μπουγιούκ Ντερβέντ αναφέρεται ως πομακοχώρι. Σε αυτήν τη τελετή βράβευσης χορηγός είναι ο Εμφιετζόγλου. Παρατηρήστε καλά, ο Εμφιετζόγλου  προπαγανδιστής περί Πομάκων, στηρίζει πλήρως την Χαρά Νικοπούλου η οποία έχει μετατραπεί σε πρόβλημα για τους ομογενείς μας στο τουρκοχώρι Μπουγιούκ Ντερβέντ. Η Χαρά Νικοπούλου είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου. Στην μια μεριά ο Εμφιετζόγλου, στην άλλη ο Άρειος Πάγος και στην μέση μια χορηγία. Και εμείς ως μειονότητα ενίοτε αναζητούμε δικαιοσύνη στον Άρειο Πάγο. Αυτές οι διοργανώσεις και χορηγίες αποτελούνε στοιχεία που πρέπει να ερευνηθούνε σοβαρά. Διότι είναι σοβαρό θέμα αν ένας αντιμειονοτικός σαν τον Εμφιετζόγλου γίνεται χορηγός στην κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου. Αυτό το θέμα μπορεί να ρίξει την σκιά του στην δικαιοσύνη της χώρας. Καλούμε τους αρμόδιους να επέμβουν. Εμείς ως μειονότητα να μην θεωρούμε πως πρόκειται για μια αθώα εκδήλωση και αθώα χορηγία. Να γίνει γνωστό αυτό.

Σχόλιο μεταφραστή : Αποτελεί φαίνεται έγκλημα όταν ο γνωστός για την αγάπη του στην πατρίδα και στην Θράκη Εμφιετζόγλου, χορηγεί μια εκδήλωση στην οποία βραβεύεται η καλύτερη δασκάλα που πέρασε ποτέ από τα μειονοτικά σχολεία.  Ορίστε λοιπόν οι δύο…εγκληματίες.

               

 

 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone