ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΣ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ…

Εφ. Ταράφ, 12-6-2009 αρθρογράφος Αχμέτ Αλατάν

Ένας άνθρωπος αν δεν ξέρει τι είδους αιματηρά αποτελέσματα μπορεί να έρθουν και τα διαβάσει, τότε θα σκεφτεί πως πρόκειται για ¨παραξενιές ενός κολλημένου παιδιού¨. Όταν όμως δούμε πως πρόκειται για έναν στρατό επτακοσίων χιλιάδων στρατιωτών, παγώνουμε βλέποντας τι μπορεί να επέλθει στην χώρα.

Η ημερομηνία προετοιμασίας αυτού του σχεδίου δράσης είναι Απρίλιος του 2009. Νέο ακόμα.  Και αποτελεί παράδειγμα για το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος του στρατού. Έπεσε στα χέρια μετά από έρευνα στο σπίτι ενός συνταξιούχου λοχαγού-κατηγορούμενου για την υπόθεση Εργκενέκον. Το έγγραφο αρχίζει λέγοντας πως ¨Η κυβέρνηση του ΑΚΠ που θέλει την σαρία¨.  Ο στρατός ή ¨κάποιες μονάδες¨ αποφάσισαν πως η κυβέρνηση επιθυμεί την ¨σαρία¨. Έχουν μήπως κάποιο ντοκουμέντο ; Δεν έχουν. Άλλωστε αφού ¨έτσι τους κατέβηκε¨ τι ανάγκη να υπάρχει για ντοκουμέντα. Ο στρατός όταν αποφασίζει πως η κυβέρνηση είναι οπαδός της σαρίας, ετοιμάζει κατά το δοκούν την δικαιολογία του για πραξικόπημα. Και αυτοί που τελούν υπό τις εντολές του κολλάνε στην κυβέρνηση την ετικέτα του ¨οπαδού της σαρίας¨.
Αναφέρεται στο έγγραφο πως οι οπαδοί του Φετουλάχ Γκιουλέν συνεργάζονται με την κυβέρνηση για να φέρουν την σαρία. Ακολούθως αναφέρει τι θα γίνει. Πρώτα θα κινητοποιήσουν τους ¨πράκτορες μέσα στο ΑΚΠ¨. Αυτοί οι ¨πράκτορες¨ θα κάνουν δηλώσεις που θα μπερδέψουν τα μυαλά. Μερικά άλλα σημεία είναι φοβερά. Αναφέρει πως ¨θα εξασφαλιστεί¨ η ανεύρεση όπλων στα σπίτια οπαδών του Φετουλάχ Γκιουλέν. Αυτή η λέξη τράβηξε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον μας. ¨Θα εξασφαλιστεί¨. Πως άραγε κατά την γνώμη σας ¨εξασφαλίζεται¨ η ανεύρεση όπλων στα σπίτια ; 

Και μετά αυτή η οργάνωση θα συμπεριληφθεί  στις ¨ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις¨. Αυτό είναι και η φοβερή και επικίνδυνη νοοτροπία. Παρά το ότι οι οπαδοί του Φετουλάχ δεν θεωρούνται ¨ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση¨, σχεδιάζονται ίντριγκες μέσω των οποίων θα φαίνονται πως είναι
Μα είναι δυνατόν ένας στρατός να κάνει κάτι τέτοιο ; Να εφευρίσκει ¨ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση¨; Είναι δουλειά του στρατού να ¨εξασφαλιστεί¨ η ανεύρεση όπλων στο σπίτι του ενός και του άλλου; Μπορεί να αποτυχαίνουν να καθαρίσουν τις νάρκες που έθαψαν, πετυχαίνουν όμως στο να ¨εξασφαλίζουν¨ την ανεύρεση όπλων στα σπίτια. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιος στρατός ;
Επίσης μέρος της επιχείρησης είναι να εξασφαλιστούνε ειδήσεις που θα πείσουν τον λαό πως οι οπαδοί του Φετουλάχ συνεργάζονται με τους ΠΚΚδες. Έτσι οι μουσουλμάνοι που θεωρούν εχθρικό το ΠΚΚ θα πιστέψουν το ίδιο και για τους οπαδούς του Φετουλάχ. Αν το προσέξατε πρόκειται για ένα σχέδιο διαίρεσης.
Ο στρατός δηλαδή που συνέχεια μιλάει για ενότητα και ομοψυχία, στήνει την στρατηγική του πάνω στην διαίρεση. Άλλωστε σε αυτή την χώρα όλο το σύστημα ιδρύθηκε πάνω στην ¨διαίρεση¨. Οι καταπιεσμένοι διαιρούνται αντιμετωπίζοντας ο ένα τον άλλο ως εχθρό. Διαχωρίζει τον θρησκευόμενο με τον Κούρδο, κάνει εχθρό τον αριστερό με τον θρησκευόμενο και έτσι διοικεί. Μάλιστα, το πιο βολικό όργανο για αυτό είναι ο ¨εθνικισμός¨. Άλλωστε ανάμεσα στους στόχους της ¨επιχείρησης¨ είναι και η τροφοδότηση του εθνικισμού με ειδήσεις και σχόλια ενάντια στην Αρμενία και την Ελλάδα. Επίσης θα προστατεύονταν οι συλληφθέντες ως μέλη εν ενεργεία αξιωματικοί. Θα εξασφαλιζόταν η παρουσίαση τους ως ανθρώπων που αγωνίστηκαν ενάντια στην ¨σαρία¨. Και όλα αυτά θα πραγματοποιηθούνε χρησιμοποιώντας τα μίντια. Μέσα σε όλα τα σχέδια του στρατού συναντούμε αυτά τα ¨μίντια¨. Χρησιμοποιούνε τα μίντια και ξέρουν πως θα μπορούνε να τα χρησιμοποιούνε πάντα.

Ένα τμήμα της Εργκενέκον εκτείνεται μέσα στον στρατό. Δεν ασχολούνται με να το συλλάβουν. Από το οπλοστάσιο της Εργκενέκον βγαίνουν όπλα του στρατού. Και με αυτό δεν ασχολούνται. Ασχολούνται κάνοντας σχέδια για το πώς θα ανακηρύξουν ¨οπαδό της σαρίας¨ την κυβέρνηση, και ¨ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση¨ τα μέλη μιας θρησκευτικής κοινότητας.
 Αν οι οπαδοί του Φετουλάχ διαπράττουν αδικήματα, τότε το κράτος να βρει τα ντοκουμέντα και να τους δικάσει. Δεν μπορεί όμως το κράτος, το δικαστήριο, η αστυνομία και ο στρατός να λέει πως ¨εγώ τους υποψιάζομαι, θα εξασφαλίσω την ανεύρεση όπλων στο σπίτι τους¨. Διότι έτσι διαπράττουν αδίκημα. Το κράτος και ο στρατός δεν έχει την ελευθερία να κάνει αδικήματα. Αυτό δεν μπορεί με τίποτε να το καταλάβει ο στρατός. Κάνει ξανά και ξανά σχέδια. Δεν μπορεί να υπάρχει στρατός που σχεδιάζει να συκοφαντήσει τον ένα, να προκαλέσει τρόμο και πανικό και να διαιρέσει  τους ανθρώπους. Ο στρατός υπερασπίζεται την χώρα και αν είναι δυνατόν βγάζει τις νάρκες που ο ίδιος έθαψε.
Η Τουρκία θα ανακουφιστεί όταν ο στρατός μας αντιληφθεί πως δουλειά του είναι τα ¨στρατιωτικά¨. Διαφορετικά αυτός ο στρατός δε θα αφήσει ήσυχη την χώρα.

 Σχόλιο διαχειριστή : Μια φορά να έβλεπα ένα παρόμοιο άρθρο στις μειονοτικές εφημερίδες, μια φορά…